Gazetecilere zarf olayına tepkiler büyüyor

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde özel bir otelde düzenlenen basın toplantısı sonrasında bir zarf içerisinde basın mensuplarına para teklif edilmesine gazetecilerin büyük bir bölümü tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da özel bir otelde Ticaret Borsası Başkan Adayı Vedat Polat basın açıklaması düzenledi. Toplantıya çok sayıda gazeteci katılım gösterdi. Basın açıklamasının sonunda içerisinde 200 lira olduğu iddia edilen zarflar dağıtıldı. Söz konusu toplantıya katılan Urfa Değişim ve Söz Ajans muhabirleri kendilerine uzatılan zarfları almayarak toplantıyı terk etti.

“KİMSE TÖHMET ALTINDA KALMASIN”

Kanal Urfa Genel Müdürü Ferhat Özer, olaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 200 TL mevzunun utanç verici ve ayıp bir konu olduğunu belirtti.

İşte Özer’in o paylaşımı: “Bu toplantıda 200 TL mevzusu var. Ayıp ve utanç verici bir konu. Kanal Urfa olarak o masada mikrofonumuz yok. Parayı şu aldı, bu aldı diyemem. Ama gerçek şu. Orada mikrofonu bulunan herkes zan altında. Bence orada para işi varsa açıklanmalı, kimse töhmet altında kalmasın.”

Öte yandan Urfa Değişim Gazetesi ve Söz Ajans söz konusu toplantıda yer aldı. Muhabirler kendilerine uzatılan zarfı kabul etmeyerek tepki gösterdi.