Gazetecilerin fotoğrafları sergilendi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın sorunlarını, değerlerini genel olarak haber diliyle yansıtan gazeteciler bu kez fotoğraf diliyle yansıttılar. Gazetecilerin çektiği fotoğraflar, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Fotoğraf Sergisinde sergilendi. Fotoğraf sergisinde ağırlıklı tema ise Barış Pınarı Harekatı oldu.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Fotoğraf Sergisi düzenledi. Sergide Şanlıurfa’da görev yapan gazetecilerin çektiği fotoğraflar yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda düzenlenen sergi açılışına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Urfa Değişim gazetesi yönetim kurulu başkanı Mahmut Kakız, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Faruk Bayuk, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, STK Temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Vali Erin gazetecilerin fotoğrafını çekti

Sergi açılışının ardından sergilenen fotoğraflara tek tek bakarak, fotoğrafın hikayesini dinleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, fotoğraf makinesini alarak gazetecilerin fotoğrafını çekti. Vali Erin, gazetecilerin Şanlıurfa’nın sorunlarını, değerlerini fotoğraflarıyla yansıttığını belirterek, iletilmek istenen mesajları aldığını vurguladı.



Vali Erin: Gazeteciler ve idareciler gününün aynı tarihe denk gelmesinin ayrı önemi vardır

Gazetecilerin mesleklerindeki zorluklara değinen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Çok zor koşullarda kamuoyunun bilgilendirilmesi, doğru bilginin, tarafsız ve düzgün bir şekilde vatandaşa aktarılması konusunda gece gündüz demeden çalışan gazetecilerimiz var. Öte yandan memleketi idare etmeye çalışan, milletten aldığı sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan, gecesi gündüzü olmadan çalışan idareciler var. Dolayısıyla bu iki camianın gününün aynı tarihe denk gelmesinin ayrıca önemi vardır.” dedi.  

 

‘Şanlıurfa’da yaşanan sorunların fotoğraflara yansıdığını gördük; mesajı aldık’

Sergilenen fotoğraflarda Barış Pınarı Harekatı’nın ağırlıklı tema olduğunu ve yansıtılmak istenen mesajı aldığını söyleyen Vali Abdullah Erin, “Çalışan gazetecilerin açtığı fotoğraf sergisinde üzerinde durulması ve düşünülmesi gereken çok anlamlı fotoğrafların olduğunu düşünüyorum. Bütün gördüğümüz bu fotoğraflarda ağırlıklı tema olarak Barış Pınarı Harekatı ile ilgili fotoğrafların olduğunu gördük. Tabiki bu fotoğrafların hepsinin anlamı vardır. Şanlıurfa’da yaşanan sorunlar, problemlerin, değerlerin fotoğraflara yansıdığını gördük. Harran Ovası’ndan Şanlıurfaspor’a, Şanlıurfaspor’dan Barış Pınarı Harekatı’na, Akçakale’den, Siverek’ten, Ceylanpınar’dan ve bütün ilçelerden fotoğrafların olduğunu gördük. Bu nedenle bütün gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu resimlerle alacağımız mesajları da aldık.” diye konuştu.  





‘Mücadelenin verildiği coğrafyanın ortasındayız; güçlü olmamız gerekiyor’

Fotoğraflarda devlete güven olduğunun da yansıtıldığına dikkat çeken Vali Erin, “Özet olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne olan güvenin fotoğraflara yansıdığını gördük. Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük mücadelelerin yürütüldüğü bu coğrafyada, güçlü olmamız ve ayakta durmamız gerekiyor. Çünkü büyük çıkarların olduğu ve mücadelenin verildiği coğrafyanın tam ortasındayız. Bu nedenle birlik ve beraberlik içerisinde güçlü olmak zorundayız. Bunu gerçekleştirebilirsek, inşallah bölgenin dizaynında yeniden söz sahibi olacağız. Söyleyecek sözümüz olacak, masada olacağız. Bunun için milletin devletine güvenmesi ve devletin de milletine güvenmesi gerekiyor. Bu güven ortamının bir an önce tesis edilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.  





‘Riskli bölgede, riskli görevler yapıyorsunuz’

Vali Erin, “Barış Pınarı Harekatı’nda ilçelerimizin yerleşim alanlarına teröristlerin attığı havan mermileri düşerken de beraberlik içerisindeydik. Teröristlerden arındırılan Telabyad ve Resulayn’da da sürekli siz gazetecileri görüyorum. Riskli bir bölgede, riskli görevler yapıyorsunuz. Bunu yaparken de korkmadan, yılmadan, vatandaşlarımızın doğru bilgilenmesi için yapıyorsunuz.” sözlerine yer verdi.  

 

Gülebak: Basının sesi olmak için etkinlikler düzenliyoruz

Fotoğraf sergisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, “Özellikle basınımızın sesi olması için bazı etkinlikleri her yıl yapıyoruz. Fotoğraf sergisinin ardından etkinliklerimiz de devam edecek. Burada gazeteci arkadaşlarımız hem Şanlıurfa’mızın hem de vatanımızın misafirperverliğini sergiledi. Dolayısıyla herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.  



gazetecilerin fotoğrafları sergilendi Şanlıurfa Çalışan gazeteciler cemiyeti Şanlıurfa büyükşehir belediyesi sergi salonu emniyet müdürü selçuk doğuş urfa değişim gazetesi yönetim kurulu başkanı mahmut kakız