Gazetemize en değerli hediye!

TAKİP ET

ŞURKAV tarafından yayınlanan Aşık Gİryani (Halil İbrahim Günışığı)'nın şiirlerinin bulunduğu kitabı torunu Alper Tekin Öncel kitabı derleyen annesi Lütfiye Kübra Günışığı adına gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kakız'a hediye etti.

Aşık Giryani’nin şiirleri, kızı Lütfiye Kübra Günışığı tarafından derlenmiş; Prof Dr. Ekrem Bektaş tarafından yayına hazır hale getirilerek ŞURKAV tarafından yayınlanmıştı. Aşık Giryani'nin şiirlerinin bulunduğu kitap en değerli eser olarak gazetemize hediye edildi.

 

Lütfiye Kübra Günışığı adına Mahmut Kakız'a teslim edildi

Aşık Giryani'nin şiirlerinin derlendiği kitabı gazetemiz yönetim kurulu başkanı Mahmut Kakız'a Aşık Giryani'nin torunu olan ve aynı zamanda gazetemize mizah karikatürleriyle renk katan Alper Tekin Öncel, annesi Lütfiye Kübra Günışığı adına teslim etti.

Şanlıurfa’nın, gerek sanat gerek edebiyat gerekse kültür alanında birçok değerli sanatçı çıkarttığını birçoğunun ise tarihin tozlu sayfalarında gizli birer sanatçı kahraman olduklarını ve Âşık Giryani’nin de bu sayfalardan gün yüzüne çıkarak, hak ettiği yerde olduğuna dikkat çeken Urfa Değişim gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kakız, gazetemiz kitaplığına verilen bu şiir kitabını almanın onurunu duyduğunu söyledi.

Aşık Giryani’nin şiirlerinin bulunduğu kitabın özenle okunması gerektiğini söyleyen Kakız, “Şanlıurfa’nın önemli değerlerinden biri olan Aşık Giryani'nin şiirlerinin olduğu kitabı gazetemizin kütüphanesinde yer alması bizleri onurlandırdı. Kitabın hazırlanmasında katkısı bulunan Aşık Giryani’nin kızı Lütfiye Kübra Günışığı’na bizlere bu değerli kitabı hediye ettiği için teşekkürlerimizi Aşık Giryani’nin torunu Alper Tekin Öncel’e teşekkür ediyoruz. Bu kitap çok uzun yıllar gazetemizin kitaplığında okumak isteyen herkese sunulacaktır.” şeklinde konuştu.



Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim

urfa değişim gazetesi yönetim kurulu başkanı mahmut kakız gazetemize en değerli hediye! Şurkav alper tekin Öncel