Gaziantep ve Mardin'de feci kaza! 36 kişi öldü

TAKİP ET

Cumartesi günü Gaziantep ve Mardin'de meydana gelen trafik kazalarında toplamda 36 vatandaş hayatını kaybetti. Her iki kazada onlarca kişi ise yaralandı. Gaziantep'te meydana gelen kazada 2 gazeteci, 3 itfaiye personeli ve 4 sağlık çalışanı yaralılara müdahale ederken otobüs çarpmasıyla olay yerinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlar dün düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Gaziantep’te cumartesi günü meydana gelen trafik kazasında toplamda 16 kişi hayatını kaybetti. Kaybedenler arasında 2 kişinin Şanlıurfalı olduğu öğrenildi. Birisi Şanlıurfa’da bir dönem gazetecilik yapan İhlas Haber Ajansı muhabiri Muhammed Abdulkadir Esen iken diğeri ise Bozova kütüğüne bağlı Antep’te çalışan itfaiye personeli Ahmet Polat’ın olduğu öğrenildi. İtfaiye personeli Ahmet’in 4 çocuğu ise Yetim kaldı. Gazeteci Muhammed Abdulkadir Esen Şanlıurfa’da Bediüzzaman Aile Mezarlığına defnedilirken İtfaiye eri Ahmet Polat ise eşinin isteği üzerine Gaziantep’e defnedildiği öğrenildi.

Türkiye, hafta sonu yaşanan trafik kazalarıyla yasa boğuldu. Gaziantep’teki kazanın bir benzeri saatler sonra Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi.

YOLCU OTOBÜSÜ FACİAYA NEDEN OLDU

Nizip’te meydana gelen kazaya giden ekiplerin arasına otobüsün dalması sonucu İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürlüğünde çalışan 2 muhabir ile 3 itfaiye eri ve 4 sağlık çalışanı olmak üzere toplam 16 kişi hayatını kaybederken, 21 kişi de yaralandı.

Gaziantep - Şanlıurfa Otoyolunun Nizip ilçesi yakınlarında bir otomobil şarampole devrilince bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden ekipler, devrilen otomobildeki yaralılara müdahale ettiği sırada kontrolden çıkarak sürüklenen 33 SR 157 plakalı yolcu otobüsü, ekiplerin arasına daldı. Kazada, yaralılara yardım etmek için duran İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabirleri Umut Yakup Tanrıöver (24) ile Muhammed Abdulkadir Esen (26) ile birlikte 3 itfaiye eri ve 4 sağlık çalışanı da dahil olmak üzere 16 kişi hayatını kaybederken, 21 kişi de yaralandı.

FRENİ PATLAYAN TIR DEHŞET SAÇTI!

Gaziantep’ten sonra bir benzer kaza ise Mardin Derik yakınlarında meydana geldi. Cumartesi günü Saat 17.00 sıralarında freni boşalan gübre yüklü tır, 2 araca çarparak devrildi. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar olay yerine toplandı. Ekiplerin çalışmasının sürdüğü sırada bir başka tır, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçmaya çalışırken, tır bir apartmana çarparak durabildi. Can pazarının yaşandığı kazada 1’i polis ve aralarında çocukların bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi ise yaralandı.

GENÇ GAZETECİ ESEN SON YOLCULUĞU UĞURLANDI

Gaziantep’te çıkan kazada hayatını kaybeden gazeteci Abdulkadir Esen, dünŞanlıurfa’da düzenlenen törenden sonra son yolculuğuna uğurlandı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde Cumartesi günü meydana gelen trafik kazasında 2 gazeteci, 3 itfaiye personeli ve 4 sağlık personeli hayatını kaybetti. Toplamda 16 kişinin hayatı kaybettiği vatandaşlar, düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şanlıurfalı Gazeteci Muhammed Abdulkadir Esen’in cenazesi Gaziantep'ten alınarak Şanlıurfa'da Yusuf Paşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Bediüzzaman Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, meslektaşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yakınları katıldı.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Cumartesi Gaziantep Mardin