Geçim sıkıntısı büyüyor!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden etkilenen Şanlıurfalı vatandaşlar normal hayata geçmeye çalışırken artan hayat pahalılığı ve faturalara yansıyan korkunç rakamlardan dolayı geçinemediğini söyledi.

Artan hayat pahalılığı ve faturalara yansıyan korkunç rakamlar vatandaşı ezmeye devam ediyor. Kira, ısınma ve diğer faturalar için harcanan maaşla ucu ucuna geçinen vatandaş, yaşanan depremden sonra geçinemediklerinden dert yandı.

Türkiye İstatistik verilerine göre, enflasyon rakamları düşmesine rağmen fiyatlarda artışlar yaşanmaya devam ediyor. Gıdadan faturalara kadar birçok kalemde zamlar gelmeye devam ediyor. Ertelenen faturaların da yüksek geldiğini söyleyen vatandaşlar geçinemediğini söyledi.

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan emeklisinden çalışanına, işçisinden öğretmenine kadar birçok vatandaş alım gücünün gün geçtikçe düşmesinden yakındı.

“İŞSİZİZ UFUKTA ZAM VAR”

Şanlıurfa’da çiftçilik mesleğini icra ettiğini söyleyen Zeki Avcı, geçim konusunda her geçen gün zorluk çektiğini işsizlikten dolayı bazen kırsal köylerde tarım işi yaptığını yaşanan deprem sonrası ürünlerin de zarar gördüğünü dile getirerek hayat şartlarının zor olduğunu aktardı.

Zeki Avcı, “Yaşanan fiyat artışlarından dolayı artık geçim zorlaştı. İşsizlik zaten had safhada, bide üst üste zamlar geliyor nasıl yaşayacağız onu düşünüyoruz. Resmen günü kurtarmaya çalışıyoruz. Deprem sonrası zaten herkes elinden gelen her türlü zammı yaptı. Çiftçilik yapıyorum daha önce belediye de çalıştım. Yaşanan depremden dolayı ekinlerde zarar gördü. Bu sene yine zorlanacağız.  Sular çekildi her yer kurudu kuraklık ile baş başa kaldık. Mesleği yapmakta zorlanıyoruz.” dedi.

“GEÇİNEMİYORUM DİYEN YALAN SÖYLÜYOR”

İnsanların geçim konusunda çok yaygara çıkardığını geçinemiyorum diyenlerin yalan söylediğini her şeyin eskiye göre çok iyi olduğunu vurgulayan Mahmut Toprak, “Bence insanlar geçinebiliyor, geçinemiyorum diyen yalan söylüyor. Herkes lüks hayat yaşamak istiyor. Ben işçi bir adamım benim emekliliğim yok sigortam yok yevmiye ile çalışıyorum fakat yine de geçiniyorum. Herkes diyor bende cumhurbaşkanı gibi lüks hayat yaşayayım fakat bu imkan kimsenin eline geçmez. Haline şükredeceksin Allah senin kısmetini gönderir.” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİYİM GEÇİNEMİYORUM”

Hayat şartlarının giderek zorlaştığını depremden sonra her şeyin serbest piyasa olduğunu belirten Müslüm Deveci “İnsanlar geçinemiyor ben kendi adıma konuşayım emekliyim yine de geçinemiyorum. 5.500 TL alıyorum, iş yok aldığım para bana yetmiyor. Her şey almış başını gitmiş. Gıda ürünleri ev kiraları depremden sonra 2-3 katına çıktı. Ramazan ayı geliyor insanlar ne yapacak gün geçtikçe insanlar biraz daha sıkıntıya giriyor. Yapılan zamlara yetkililerin derhal çözüm bulması gerekiyor.“

“GEÇİNİYORUM BEN, ESKİDEN DAHA ZORDU”

Emekli polis olduğunu görev yaptığı zamanlarda aldığı maaşla geçinemediğini belirten Mehmet Aktürk “Bana göre eskiye göre insanlar geçinebiliyor. Ben eski polisim bana göre eskiye göre geçim daha kolay. Çünkü hatırlıyorum bizler aldığımız maaşla ay sonunu bile çıkaramıyorduk.

Geçinemiyorum diyenlerin çoğu şuan ki hükümeti beğenmeyenlerdir. Ondan dolayı geçinemediğini ifade ediyorlar. Her yerde ki kalabalıkları görüyorsunuz.  Ben emekliyim yine de aldığım maaş yetiyor bana.” şeklinde konuştu.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim 

Kahramanmaraş hayat pahalılığı Şanlıurfa