'Gelirimiz giderimizi karşılamıyor!'

TAKİP ET

Asgari ücrete yapılan tarihi zammın ardından temel ihtiyaçlara gelen zamlar nedeniyle asgari ücret tamamen eridi. Zamlar karşısında buz gibi eriyen asgari ücrete zam gelmeyeceği öğrenildi. Sokak röportajında gelirlerinin giderini karşılamadığını söyleyen vatandaşlar, zor günler geçirdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda hükümet kanadından yapılan açıklamalarda yıl ortasında asgari ücrete zam yapabiliriz sözleri vatandaşı umutlandırdı. Ancak çok geçmeden hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Çalışma Bakanı yıl ortasında zam yapmayı düşünmediklerini söyleyerek kapıyı kapattı. Asgari ücret artışından sonra gıda fiyatlarına gelen aşırı artışlardan sonra vatandaş, gelirinin giderini karşılamadığını kaydetti. Gıda ürünleri yanında A’dan Z’ye her şey zam gelmesi vatandaşı zor durumda bıraktı. Sokak röportajlarında konuşan vatandaşların ortak cevabı gelir gideri karşılamıyor oldu.

Urfa Değişim Gazetesi mikrofonlarına konuşan vatandaşların ortak sorunu kısa sürede asgari ücrete zammın yanı sıra temel ihtiyaç ürünlerine gelen fahiş fiyatların geri çekilmesidir.

Halkın nabzını yoklayan Urfa Değişim Gazetesi bugün vatandaşlara  ‘geliriniz giderinizi karşılıyor mu?’ sorusunu yöneltti. Soruya vatandaşların ortak cevabı ‘Hayır oldu’ oldu.

GELİR GİDERİ KARŞILAMIYOR
Emekli olduğu için gelirinin giderini karşılamadığını söyleyen Mesut Kartal, “Temmuz ayında zam beklediğini belirterek, “Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Demek ki çok harcama yapıyoruz. Emeklilerin maaşı az. Yetişilmiyor hiçbir şey. Temmuz ayında güzel bir zam yapılsa belki biraz rahat nefes alırız diye düşünüyorum.”

BEN BİR ÇİFTÇİYİM HER ŞEY PAHALANDI
Çiftçilik mesleğini yaptığını söyleyen Mehmet Ceylan, akaryakıt, tohum ve zirai ilaçlardan dolayı zor günler yaşadığını belirti. Ceylan, “Gelirimiz giderimizi karşılayamıyor. Ben bir çiftçiyim her şey pahalandı. Çiftçilerin hepsi mahvoldu. Bir şey alamıyoruz. Köyde yaşıyorum elektriğe gelen zamlar belimizi büktü. Hiçbir şey alınmıyor” dedi.

“ASLANIN AĞZINDAN EKMEĞİ ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Kazandığı paranın bir kıymeti kalmadığını belirten Nedim Demirci, “Eskiden ben 20 lira kazandığım zaman 3 kg patlıcan 4 kg domates alıyordum. Şimdi 20 lira değil 300 lira kazanıyorum. 1 kg patlıcan alıyorum, 2 kg domates alıyorum eve yetiştiremiyorum. Tüpü dolduramıyorum. Şu anda yaşamak çok zordur. Aslanın ağzından ekmeği çıkarmaya çalışıyoruz. Çok zordur. “ ifadelerini kullandı.

Mehmet Kırvar  / Urfa Değişim
 

Asgari ücret Sokak röportajı Şanlıurfa