Gelmeyen kargolar vatandaşların sabrını taşırıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da kargoların geç gelmesi ya da hiç gelmeden geri gönderilmesi Şanlıurfalıların sabrını taşırıyor. Adreslerine bir türlü gelmeyen kargolarını şubeden almak isteyen vatandaşlar, burada da kargolarını bulamıyor. Birçok kargo adrese gelmeden geri giderken, kayıtlara alıcının adreste bulunmadığı yazılıyor. Bu durum ise Şanlıurfalıların tepkisinin her geçen gün büyümesine neden oluyor.

Son zamanlarda Şanlıurfa'da yaşanan sorunlar arasına bir yenisi daha eklendi. Daha önce kargo sorunuyla karşılaşmayan vatandaşlar, son zamanlarda adrese ulaşmayan kargolardan dolayı oldukça tepkili. İki günde ulaştırılması beklenen kargoların iki hafta sonra ulaşması ya da hiç ulaşmaması vatandaşların sabrını da zorluyor.



Uygun kargoda büyük sorun

Diğerlerine göre daha uygun fiyata kargo taşıyan şirkete yoğunluk artıyor. Yoğunluğa paralel olarak personel sayısını artırmayan kargo şirketi, oluşan mağduriyeti vatandaşlara yaşatıyor. Öyle ki üst üste yığılan ve personel eksikliğinden dolayı dağıtıma çıkarılmayan kargolar hem şikayetlere hem de tepkilere neden oluyor.



Alıcının tercihi dışında kargo sorun yaşatan şirkete veriliyor

Günümüzde internet aracılığıyla alışverişler artarken, satıcı şirketler de daha uygun fiyata mal taşıyan kargo şirketiyle anlaşıyor. Bu nedenle internetten alışveriş yapan vatandaşların aldığı eşyalar, alıcının tercihi dışında uygun ve sorun yaşayan kargoya veriliyor. Kargosunun bir türlü eline ulaşmadığı vatandaşlar, malzeme sipariş ettiğinden dolayı pişman oluyor. Vatandaşların alışveriş yaptıklarına bile pişman olmasına neden olan kargo şirketine tepki ve şikayetlerin sayısı her geçen gün artıyor.



İstanbul'dan bir günde gelen kargo, iki haftada adrese yetişemiyor

Kargolar birçok kez yüzlerce kilometre uzaklıkta olan İstanbul'dan Şanlıurfa'ya sadece bir günde ulaştırılıyor. Ancak Şanlıurfa'nın içinde, yakın olmasına rağmen iki haftada ulaştırılabiliyor. Birçok kargo iki haftalık sürede de ulaştırılmazken, İstanbul'a geri gönderiliyor.





Kargolar zarar görüyor

Vatandaşların aldığı malzemeler kargo şirketleri tarafından taşınırken, adrese ulaşmamasının yanı sıra zarar da görüyor. Öyle ki yoğunluktan dolayı taşınan malzemeler gelişigüzel üst üste yığılıyor. Bu nedenle ulaşan kargoların birçoğu da ya bozuk ya da kırık olarak ulaştırılıyor.





Adrese götürülmeden alıcının bulunmadığı kaydı oluşturuluyor

Kargoyu adrese ulaştırmakla görevli kuryelerin ya adresi bulamadığı ya da adrese gitmeden geri döndüğü iddia ediliyor. Alıcıya iletilen mesajda kargonun dağıtıma çıktığı belirtilirken, kısa süre geçmesinin ardından gelen mesajda alıcının adreste bulunmadığı kaydediliyor. Öyle ki kargo şirketine iletilen en fazla şikayet, alıcının adreste olmasına rağmen adreste kimsenin bulunmadığının kaydedilmesi oluyor. Birçok alıcı, özellikle kargosunun geleceği gün adresten ayrılmazken, beklenen kargo gelmeden merkeze geri gönderiliyor. Hatta konu ile ilgili paylaşılan şikayetlerde kargonun dağıtıma çıkması ile adreste bulunmadığı kaydının oluşturulmasının arasında çoğu zaman sadece 5 dakikanın olduğu iddia ediliyor.



Telefonlara cevap verilmiyor

Kargo bekleyen alıcılar uzun bir sürenin geçmesinin ardından gelmeyen kargosunu sorgulatmak için şubenin telefonunu arıyor. Ancak telefonlar sürekli meşgul çalıyor. Hat düşen telefonlara ise cevap verilmiyor. Son çare olarak şubeye giden alıcılar, yığılan kargolar arasında kendi kargosunu bulamadan geri dönmek zorunda kalıyor. Vatandaşların en fazla şikayet ettiği konulardan biri de personellerin kargoları hakkında bilgi vermede yetersiz olmaları oluyor.



Müşteri hizmetlerine yapılan şikayetler de sonuçsuz kalıyor

Şanlıurfa'da telefon üzerinden şubeye ulaşamayan ve bizzat gittiği şubeden de kargosunu alamayan vatandaşlar, son çare olarak müşteri hizmetlerini aramayı deniyor. Ancak vatandaşların kargo şirketinin genel merkezine şube ile ilgili ilettiği şikayetleri de birçok kez sonuçsuz kalıyor.



PTT'ye olan tepkiler sosyal medyada gündem oldu

Şanlıurfa PİDM şubesinde kargolar üst üste yığılırken, alıcılar ise kargonun gelmesini bekliyor. Kargoların gelmemesi nedeniyle internet üzerinden yapılan şikayetlerden PTT kargo da nasibini alıyor. Öyle ki resmi evrakların özellikle PTT kargoyla gönderilmesi ve bu kargoların geç ulaşması vatandaşları en fazla mağdur eden konular arasında. Öyle ki PTT kargo en fazla şikayet almasıyla twitter'da gündem oldu.





Vatandaşlar sorun değil, düzen istiyor

Sorumsuz davranarak sorun yaşatan kargolar ile ilgili internet üzerinden sürekli şikayetler yapılırken, vatandaşlar ise bu şirketlerin denetlenmesini ve düzene konulmasını istiyor.



Murat Doğan / Özel Haber

gelmeyen kargolar vatandaşların sabrını taşırıyor uygun kargoda büyük sorun alıcının tercihi dışında kargo sorun yaşatan şirkete veriliyor İstanbuldan bir günde gelen kargo iki haftada adrese yetişemiyor kargolar zarar görüyor adrese götürülmeden alıcını