Genç Gönüllüler Ağı, alınmayan önlemlere sitem etti!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sel ve deprem felaketlerinin ardından yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle dikkatleri üzerine çeken 'Genç Gönüllüler Ağı' bugün Şanlıurfa Barosunda basına açık panel gerçekleştirdi.

Yapılan panele Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, Araştırmacı Reha Ruhavioğlu Fikir Masası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Gerger Proje Koordinatörü Kübra Bülbül ve birçok katılımcı katıldı.

Kübra Bülbül Koordinatöründe düzenlenen panelde konuşan katılımcılar, özellikle deprem ve sel felaketlerinde yaşanan ihmalkârlıklara dikkat çekti.

Genç Gönüllüler Ağı tarafından düzenlenen ‘Sivil Toplum ve Afet Yönetimi’ konulu panelde konuşan Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, deprem ve sel felaketlerinde yerel yönetimlerin almadığı önlemlerin sonucunda can kayıplarının yaşandığını özellikle sel felaketinde yerel yönetimlerin büyük ihmallere imza attığını ve yaşanan ihmallerden dolayı can kayıplarının yaşandığını belirti. Başkan Öncel Sel Felaketinde Eyyübiye Karaköprü ve Büyükşehir belediyeleri h hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da altını çizdi. Sivil toplum kuruluşlarına da ilişkin yapılan panelde birçok sivil toplumun bazı noktalarda ortak paydalarda buluşmadığı da konuşmalarda yer aldı.

                                                                                                           

Deprem Ağı Şanlıurfa Panel Gerger Bülbül Öncel