Göbeklitepe daha çok oy almıştı ama...

TAKİP ET

Türk Hava Yolları (THY), filonun yeni üyesi Dremaliner'a isim bulmak için anket yapmıştı. Ankette en fazla oyu Göbeklitepe almasına rağmen anket görmezden gelindi ve uçağın adı 'Maçka' oldu.

THY, yeni aldığı uçağa isim bulmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iletişime geçerek uçaklara hangi ismin verileceği konusunda anket çalışması yaptı. Uçağa tarihi ve turistik mekanların ismini vermek isteyen THY, 4 ismi ön plana çıkararak seçimi ise vatandaşlara bıraktı. THY sosyal medyada uçak için 'Perge, Assos, Göbeklitepe ve Zeugma' isimlerini paylaşarak anket başlattı.

En fazla oyu Göbeklitepe almıştı

Vatandaşlar 4 isim arasında en fazla oyu Göbeklitepe'ye verdi. Perge yüzde 8, Assos yüzde 19, Zeugma yüzde 21 oy alırken, Göbeklitepe ise yüzde 52 oy alarak ilk sırayı aldı. Oylamaya göre uçağın ismi Göbeklitepe olması beklenirken, THY tarafından flaş karar alınarak ankette olmayan isim uçağa verildi.

Uçağın ismi Maçka oldu

THY'nin başlattığı anket henüz sona ermeden uçağa isim verildi. Ancak uçağa ankette ilk sırada yer alan isim değil, Maçka ismi verildi.

Neden Maçka?

Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösteren 15 yaşındaki Eren Bülbül, teröristlerin açtığı ateşle Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olmuştu. Sosyal medyada da sürekli isminin anıldığı Eren Bülbül'ün isminin THY'nin yeni uçağına verilmesi için yorumlar yapıldı. Bu nedenle THY, bu yorumları dikkate alarak Eren Bülbül'ün memleketi Trabzon'un Maçka ilçesinin ismi uçağa verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan THY Yönetimi, "Filomuzun ilk Boeing 787-9 Dreamliner'ının adına karar vermek için yaptığımız ankete katılan ve adı Eren olsun diyerek destek veren tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.Yeni uçağımıza kahraman Eren'iminizin memleketi "Maçka" adını verdik. İlk uçuşumuz da Trabzon'a. Ailesiyle birlikte hep beraber Eren'i ziyaret edeceğiz. Biz bayrağımızı gururla taşıyor, bu vatan için uçuyoruz. İyi ki varsınız" ifadelerine yer verdi.

'Biz Eren istemiştik, neden Maçka?'

Uçağın isminin Eren olması için yorumlar yapılırken, THY tarafından Eren Bülbül'ün memleketi Maçka ismi uçağa verildi. Bunun üzerine vatandaşlar tepki göstererek "Biz uçağın isminin Eren olmasını istiyorduk. Neden Maçka ismi verildi?" yorumunu yaptılar.  

 

göbeklitepe daha çok oy almıştı ama... türk hava yolları dremaliner en fazla oyu göbeklitepe almıştı uçağın ismi maçka oldu göbeklitepe ise yüzde 52 oy alarak ilk sırayı aldı