Göbeklitepe'de bir ilk gerçekleştirildi

TAKİP ET

Dünya için önemli konumda olan Göbeklitepe'de ilk kez nikah kıyıldı. Bu durumda dünya evine girmek için ilk adımı atan çift, nikahını Göbeklitepe'de kıyarak Şanlıurfa'da bir ilke imza attı.

UNESCO kalıcı listesine giren tarihin sıfırı noktası Göbeklitepe’de Gelin Sakine Avcı ile Damat Fahri Tokdemir’in nikâhı Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol tarafından kıyıldı.

Ferhat Dusak ve Emine Yıldırım şahitliğinde Tarihin sıfır noktasında Haliliye Belediye Başkanı Demirkol tarafından kıyılan nihan sonrası evlilik cüzdanı geline verilerek ömür boyu mutluluk dileğinde bulundu.

Nikâh sonrası konuşan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ”Göbeklitepe önemli bir değerimiz, buraya kültürel gezilerin yanında daha iyi tanıtılması için çeşitli etkinlikler yaptık. Son olarak Türkiye ve Şanlıurfa’da bir ilk olarak çiftimizin nikâhını kıydık. Tarihin sıfır noktasında hayatlarını birleştiren çiftimiz öyle bir mutlu yaşamları olsun ki unutulmasın ” dedi.





'Daha eskisi yok'

Göbeklitepe ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Demirkol, "Güney Afrika'da ve çeşitli ülkelerde uluslararası organizasyonlarda Haliliye Belediyesi olarak Göbeklitepe'nin tanıtımını yaptık. İlk defa Göbeklitepe ismi Türk Hava Yollarının bir uçağına verildi. Dışarıdan gelen insanlara Göbeklitepe'yi tanıttık. Bu çalışmalarımız sonucu UNESCO Kalıcı listesine Göbeklitepe'nin alınmasıyla birlikte çalışmalarımızın istikametinin doğru olduğunu gördük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını Göbeklitepe Yılı olarak ilan etmesinde yine çalışmalarımızın ne kadar doğru ve yerinde olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Göbeklitepe Haliliye, Şanlıurfa ve Türkiye için çok önemli bir değerdir.  Gerek billboardlarla gerekse gençlerimizi gezilerle buraya getirerek Göbeklitepe'yi tanıtmaya çalıştık. Bu tanıtım çalışmalarında da 'Daha Eskisi Yok' sloganını kullandık." diye konuştu.

Damat Fahri Tokdemir ise tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’de hayatlarımızı birleştirmek, bizlere unutulmaz bir duygu yaşattı." ifadelerini kullandı.

Nihah sonrası çiftçe Belediye Başkanı Demirkol tarafından Göbeklitepe maketi hediye edildi. Gelin, damat ve beraberindekiler Göbeklitepe’yi gezip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.





  

göbeklitepede bir ilk gerçekleştirildi 2019 yılının göbeklitepe yılı ilan edilmesi göbeklitepeye olan ilgi de artıyor haliliye belediye başkanı fevzi demirkol