Göbeklitepe'de rehber eleştirisi

TAKİP ET

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'ye gelen ziyaretçiler, buradaki rehberlerin yeterince bilgi birikiminin olmamasını eleştirdi.

Özellikle 2019 Göbeklitepe Yılının ilan edilmesiyle dünya genelinde dikkatleri üzerine çeken Göbeklitepe'ye gelen yerli ve yabancı turistler buradan memnuniyetle ayrılıyor. Genel olarak Göbeklitepe'ye gelen ziyaretçiler memnun olarak ayrılırken, giriş ücretinin 36 TL olması, ziyaretçilerde memnuniyetsizlik yaratıyor.

 

Rehberlerin anlatış şekli ziyaretçilerin dikkatini çekmiyor

Tarihin başlangıç noktasını görmek için Göbeklitepe'ye gelen ziyaretçiler, turist rehberlerin Göbeklitepe'yi anlatış tarzlarını beğenmiyor. Rehberlerin hikayemsi tarzda Göbeklitepe'nin geçmişini anlattıklarını belirten ziyaretçiler, böyle bir tarihin gerçeklerle olabildiğince süslemeleri gerektiğini vurguladılar.

Farklı rehberlerin olduğunu bu rehberlerin hepsinin hikaye tarzında tarihi anlattıklarını söyleyen ziyaretçiler, rehberlerin tarihi bilgilerinin de eksik olduğunu öne sürerek eleştirdiler. Tek bir ağızdan ve elektronik bir sistemle tarihin anlatılması gerektiğine vurgu yapan ziyaretçiler, rehber konusunda Göbeklitepe'ye bir düzenlemenin getirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim

tarihin başlangıç noktası göbeklitepede rehber eleştirisi göbeklitepeye gelen yerli ve yabancı turistler Şanlıurfa haberler