Göbeklitepe Dünya Kupası Yolcusu

TAKİP ET

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş'nin girişimleri ile Göbeklitepe Steli Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupasında sergilenmek üzere yola çıkıyor.

Şanlıurfa’nın özellikle ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğini artırmak için bugüne kadar birçok önemli faaliyette bulunan Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş Göbeklitepe’yi Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupasında sergilemeye hazırlanıyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 2018'de kaydedilen Göbeklitepe'yi temsilen, T formlu P18 dikilitaşının 1/2 oranında küçültülmüş kopyası, 4 yılda bir düzenlenen Dünya kupasında Katar’ın en önemli merkezlerinden biri olan Katara’da sergilenecek.

Bilindiği üzere Dünya Kupası sporseverlerin bir araya geldiği Dünya’nın en büyük spor organizasyonudur. 7 kıtadan 32 ülkenin katılacağı Dünya kupası bu yıl Kasım ayında başlayacak. FIFA’nın açıkladığı rakamlara göre 2018 yılında Rusya’da düzenlenen Dünya kupası 12 stadyumda toplam 2.857.241 biletli kişi tarafından izlenmiş, dünya genelinde TV ve internet platformlarında yaklaşık 3,5 Milyar seyirci tarafından takip edilmiştir.

 Dünya’nın her yerinden futbol severlerin bir araya geldiği Dünya Kupasında Göbeklitepe’nin tanıtılması Şanlıurfa turizmi için yapılan en önemli katkılardan biri olacak.
 

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş Göbeklitepe Steli Katar