Göbeklitepe öğrencileri hayran bıraktı

TAKİP ET

Taş sütunları, üzerindeki figürleri ve gizemini merak eden Öğrenciler, Göbeklitepe'yi gezip meraklarını giderdiler.

Şanlıurfa'da dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrenciler, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan tarihin sıfır noktası 12 bin yıllık Göbeklitepe'yi ilk kez gördüler. Şanlıurfa Kent Konseyi Gençlik ve Eğitim Komisyonu, kentte Tarihi ve Turistik yerleri görmeyen öğrenciler için Kültür turu düzenledi. Göbeklitepe’yi hiç göremeyen dezavantajlı öğrenciler okullarından alınarak Göbeklitepe'ye götürüldü.

GÖBEKLİTEPE'Yİ GÖRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR
Göbeklitepe'yi ilk kez görmeye gelen öğrencilere alanda kitap dağıtıldı. Göbeklitepe alanında kitap okuma etkinliğine katılan öğrenciler, Göbeklitepe'yi görmenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrenciler, Doğuş Grubunun Doğuştan gelecek vizyonu ile desteklediği 12 bin yıllık Göbeklitepe'ye hayran kaldılar. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrencilerin pandemi kaynaklı uzun süre dışarıdan uzak kalmalarıyla gördükleri görkemli Göbeklitepe’nin ve güzel havada kitap okumanın tadını çıkardılar.

Eğitim ve geleceğin umudu olan öğürenciler için hazırladıkları bu proje hakkında konuşan Kent Konseyi Sözcüsü Rüştü Öcal, şunları kaydetti, “Biz kent konseyi Gençlik Eğitim komisyonu olarak karar aldık. Dezavantajlı bölgelerdeki okulları Urfa’nın turistlik yerlerini ve tarihi yerlerini gezdirelim diye bir karar aldık. Bu üçüncü turumuz geçen yıl ilk olarak Karacadağ'a gittik. Kanuni Sultan Süleyman okullunu Göbeklitepe'ye getirdik. Pandemiden dolayı insanların rahat olmaması ve yasaklardan dolayı maalesef fazla getiremiyoruz.” dedi

“DEZAVANTAJLI OKULLAR GEZİYE DÂHİL EDİLİYOR”
Öcal “Yeni öğretim yılında tarihi ve turistlik yerleri gezme olanaklarımız devam edecek. Dezavantajlı okulların öğrencileri oldukları için çok ilgilerini çekiyor. Rehber eşliğinde gezdiriyoruz. Tabi çocuklar enteresan sorular soruyorlar ve oldukça memnun oluyorlar ve hoşlarına gidiyor. Ben zannediyorum ki hayatlarında bu anıları unutmayacaklardır. İlk defa Göbeklitepe’ye gelmeleri onlar için farklı bir gezi olduğu düşüncesindeyim.” İfadelerinde bulundu

 “GÖBEKLİTEPE’DEKİ YAPITLAR BİZİ ŞAŞKINA CEVİRDİ”
Geziye katılan öğrencilerinden Eda nur Güler ve Mustafa Meğer gezi hakkında ki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler, “İlk kez Göbeklitepe'yi gördük ve gördüklerimiz karşısında hayran kaldık, çok eski bir tarihi olan Göbeklite’pedeki bu taş yapıtlar ve görkemi bizi şaşkına çevirdi. Burayı hiç görmemiştik ve burayı gerçekten çok merak ediyorduk. Gezdik ve burası gerçekten çok ilginç ve eski bir yer. Taşların üzerindeki hayvan resimleri ve şekilleri çok ilgimizi çekti. Herkesin gelip burayı görmesini isteriz”


Necmettin Yaşarsoy / Urfa Değişim