'Göbeklitepe'yi gündemde tutmaya devam edeceğiz'

TAKİP ET

Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Misbah Demircan, tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe'nin bundan sonraki süreçte de gündemde tutacaklarını belirtti. Demircan, Şanlıurfa'nın tarihini, turizmini geliştirmenin Kültür ve Turizm Bakanlığının da hedefinde olduğunu vurguladı.

'Göbeklitepe, İnsanlık Tarihi Yeniden Yazılıyor' projesi kapsamında Zamanın Mirası Fotoğraf Sergisi'nin açılışına katılan Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Misbah Demircan, Göbeklitepe ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız Sarayı Vakfı tarafından hayata geçirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen 'Göbeklitepe, İnsanlık Tarihi Yeniden Yazılıyor'  projesi kapsamında Türk ve İtalyan fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar ve Francesco Cicconi'nin çektiği Göbeklitepe fotoğraflarından oluşan 'Zamanın Mirası Fotoğraf Sergisi' Şanlıurfa’da sanat sokağında açıldı. Göbeklitepe’nin 60 fotoğrafının yer aldığı Zamanın Mirası Sergisinin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Misbah Demircan, Şanlıurfa valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Zeynep Karahan Uslu, sanatsever ile fotoğrafçılar katıldı.



 



Demircan: Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemine oturdu

Burada Göbeklitepe ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Misbah Demircan, "Geçmiş dönemindeki sponsorlarla beraber uzun yıllardır devam eden çalışmalar iyi bir noktaya geldi. İçerisinde bulunduğumuz yılda Göbeklitepe gerçekten Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemine ciddi bir şekilde geldi. Bunun üzerinden Şanlıurfa'nın tarihini, turizmini geliştirmek buradaki yerel yöneticilerin, elbette Kültür ve Turizm Bakanlığının da hedefinde. Bu iletişimi öncelikle sürdürülebilir kılmak bizim için çok önemli. Bu yıl Göbeklitepe'yi gündemde tuttuk ama bu gündemi gelecek yıllarda da sürdürebilir kılmak bence en kıymetlisi. Bakanlığımızın da yaklaşımı bu. Onun için de bundan sonraki süreçte Şanlıurfa özelinde Göbeklitepe hem iç kamuoyumuzda hem yurt dışı kamuoyunda bir kültür değeri olarak, bir turistlik destinasyon olarak sürdürülebilir bir iletişimle dünyanın gündeminde tutulması bizim hedefimiz olmalıdır ve böyle de olacaktır.”dedi.



 



Uslu: Göbeklitepe sadece turizm veya bir kültür değeri değil

Göbeklitepe'nin bir ülkenin marka değerini tek başına taşıyabilecek bir keşif olduğunu vurgulayan Yıldız Sarayı Vakfı Başkanı Zeynep Karahan Uslu, "Vakıf olarak hem İstanbul’da hem Urfa’da hem Roma’da gerçekleştirdiğimiz uluslararası proje ile Göbeklitepe ile Urfa’mızı uluslararası ve ulusal bazda tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Göbeklitepe sadece turizm veya bir kültür değeri değil. Bir ülkenin marka değerini tek başına geliştirebilecek ve ileri seviyeye taşıyabilecek bir keşif. Konik bir kültür merkezi ve ülkemizin bu anlamda sadece gelir elde edebilmesi değil, politik konumunun dışına kadar katkı sağlayabilecek itibar alanımız. Mevcut bulunduğumuz noktadan çok daha öteye taşıyabilecek bir değer. Urfa’yı bir bütün olarak ele aldığımızda katman katman kültür mirası ve olağanüstü zenginliği ile bütün insanlığını açmış fısıldayacağı gizemli sözleri ile karşımızda duruyor.” ifadelerini kullandı." diye konuştu.



 



Bayazgül: Halen keşfedilecek birçok gizemini koruyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Göbeklitepe önemli bir mekânımız. Burada birçok eser gün yüzüne çıkarıldı, tanıtıldı. Göbeklitepe bir dini merkez olarak 12 bin yıl öncesine dayanıyor. Fakat halen keşfedilecek birçok gizemini koruyor. Göbeklitepe insanlığın, atamızın, Adem babamızın ilk zamandan bugüne yaşayışını anlamamız için önemli bir değerdir. Şanlıurfa bu noktada çok önemli. Şanlıurfa'da birçok medeniyetin izleri bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.







Urfa Değişim



göbeklitepeyi gündemde tutmaya devam edeceğiz kültür ve turizm bakan yardımcısı misbah demircan francesco cicconi Şanlıurfa’da sanat sokağında açıldı sanatsever ile fotoğrafçılar katıldı