Gök: Domates tarlada 3 lira, markette neden 14 lira

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında görev yapan Doç.Dr.Abdulkerim Gök, tarlada 3 lira olan domatesinden pazarda ve markette neden 14 liraya satıldığını sordu.

Sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olmasından yakınan vatandaşların serzenişine eski Ak Parti vekili Doç.Dr.Abdulkerim Gök’te tarlada domates toplayarak tepki gösterdi.

Artan girdi maliyetleri nedeniyle bu sene domates, patlıcan ve biber gibi sebze ürünleri Pazar ve marketlerde yüksek fiyatlardan satılmaya devam ediyor. Dar gelirli vatandaşlar yaz mevsiminde bile uygun fiyata sebze alamamaktan şikayetçi. Vatandaşların serzenişini gören Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında görev yapan Doç.Dr.Abdulkerim Gök, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Karacadağ eteklerinde yetişen domates tarlasında çalışan işçileri ziyaret ederek onlarla birlikte domates topladı.

Domates toplayan Gök, sosyal medya hesabından domates fiyatlarına tepki gösterdi. Tarlada üç lira olan domatesin marketlerde neden 14 liraya satıldığını sordu.

İşte Gök’ün domates paylaşımı:

“Karacadağ’ın eteklerinde Domates tarlada Üç Lira. Neden hala pazarda-markette 14 Liraya satılıyor acaba… Hemşehrilerime sıcak ve samimi karşılamalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Sebze ve meyve fiyatları Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Doç.Dr.Abdulkerim Gök Domates