Göktepe, Urfa kültürüne sahip çıkmayan siyasilere tepki gösterdi

TAKİP ET

Maddi imkânlarından dolayı eğitim hayatına devam edemeyen Araştırmacı, Şair Yazar Mehmet Fethi Göktepe, Şanlıurfa'nın bilinmeyenlerini gazetemize anlattı. Göktepe, 'belediyelerimiz, kültür müdürlüklerimiz gençlerimize Şanlıurfa'yı tanıtmıyor. Çoğu gencimiz Urfa hakkında bir şey bilmiyor' dedi.

İmkânsızlıklar nedeniyle eğitim hayatını sürdüremediğini belirten yazar Göktepe, kendi imkânları ile açmış olduğu kültür evinde Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancılara Urfa’nın tarihi ve kültürünü tanıtıyor.

Her zaman farklı konularla kendisinden söz ettiren yazar Göktepe, Şanlıurfa’nın kanayan yarası haline gelen birçok konu hakkında Urfa Değişim gazetesi mikrofonlarına konuştu.

Tarihi ile kültürü ile nam salan Şanlıurfa’nın eksik yönlerini söyleyen Göktepe bu konuda çoğu siyasiyle konuştuğunu fakat hiç kimsenin bu konuda çözüm odaklı olmadığını ifade etti.

“BU KONUDA BELEDİYE VE KÜLTÜR MÜDÜRLÜKLERİMİZ SINIFTA KALDI”

Urfa tarihinin tanıtımı hakkında çok eksiklerin olduğunu söyleyen yazar Göktepe Şanlıurfa’da ki belediye ve Kültür Turizm müdürlüğüne yüklenerek: "belediyelerimiz, kültür müdürlüklerimiz gençlerimize Şanlıurfa'yı tanımıyor. Çoğu gencimiz Urfa hakkında bir şey bilmiyor. Kültürümüzü tanıtacak hiç bir etkinlik yapılmıyor.  Zamanında eski belediyenin yanında bulunan Millet Hanı'nı kimse bilmiyor. Orayı 5 yıldızlı otel yapacaklardı ve Urfa'da teleferik yapılsın diye yazı yazıp elimle postaya verdim hani hangisi yapıldı. Şuan orası atıl durumda hani ne yaptılar. O kadar hanımız varken hepsi ya atıl durumda ya da işlemesini bilmeyen insanların elinde. Eskiden Urfa'nın etrafı sularla kaplıydı. Şuan o surlar nerede hanlarımız nerde, bizler şuana kadar neye sahip çıktık ki hanlarımıza, surlarımıza sahip çıkalım.” diyerek sitem etti.

“BEN URFALI SİYASİLERİN YERİNDE OLSAYDIM İSTİFA EDERDİM”

Son dönemlerde gündemden düşmeyen hızlı tren konusunda konuşan Göktepe şunları kaydetti: “Hızlı tren meselesine gelecek olursak Şanlıurfa bu projeden niye sonradan çıktı. 14 tane milletvekilimiz var 13 belediye başkanımız var ben bunların yerinde olsaydım istifa ederdim. Urfa'yı yönetemiyorsanız bırakın Urfa'ya yazık etmeyin. Urfa'nın kalkınabilmesi için, bu gençlerin önünün açılabilmesi için bize Urfa'yı seven insanlar lazım.  Urfa hakkında bilgi yazan kaç kişi var. Bizler anca birbirimizin arkasından yazarız. Bilmem şu bunu yaptı, o bunu yaptı.” dedi.

“AĞAÇ EKİN DİYE DİYE AĞAÇ OLDUM”

Urfa’nın yeşillik açısından yoksun olduğunu dile getiren Yazar Mehmet Fethi Göktepe: “Ben 67 yılından beri boğaz patlattım. Urfa’ya ağaç dikin diye ama ben ağaç oldum. Yıkılan belediyenin önüne baktığımız da iki tane uzun palmiye ağacı dikmiş. Kendisine faydası olmayan bu ağaçları dikeceğinize çınar ağaçları ekin. Urfa'ya memurlar, öğrenciler niye gelmez,  vakit geçirebileceğimiz bir alan var mı? Hafta sonu çocuklarımızı alıp gideceğimiz bir yer var mı? Urfa'nın merkezi konumunda olan Rabia Meydanı’nda güzel bir görüntü göremiyoruz. Ben olsaydım oraya dünyanın en güzel çiçeklerini ekerdim. Ekin dediğimizde de bize çiçekleri koparıyorlar diyor. Belediyede yüzlerce çalışan adam var iki tane bekçi de oraya koyun. Bana maaş vermesinler ben gider orda gönüllü bekçilik ederim. Urfa'ya gelenlerin ilk uğrak yeri, çünkü şehir merkezinde olan Rabia Meydanıdır, buraya da sahip çıkıp temizleyemiyorsak niçin bu şehirde güzellik bekliyoruz. Karaköprü'de ki bazı parklara bakıyorum birkaç kişi toplanıp peyzaj düzenlemesi yapıyoruz diyor. Ben herhangi bir düzenleme görmedim. Urfa'ya bir şeyler yapan varsa ben onun ayağının altını öperim.” şeklinde konuştu.

“URFA’YA TORPİLCİ DEĞİL, URFA’YI SEVEN SİYASİLER LAZIM”

Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden Göktepe siyasileri eleştirerek: “Bu işten anlayan, Urfa için mücadele eden insanları başa getirmek lazım. Urfa'daki siyasilerin en büyük sorunu taraf tutmaları; bu benim akrabam, bu benim amcamın oğlu, bilmem bu kim bize bu kişiler değil Urfa'yı seven kişiler lazım. Urfalı siyasiler işi kendilerinin hesabına geldiği gibi yaşıyor. Zülfü yâre dokunmuyorlar.  Urfalı siyasiler benim arkamda 20 kişi var beni seçin diyor. Biz koyun değiliz arkamızda sürümüz olsun biz insanız insan, biz fikirle akılla bu şehri yöneteceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ SERVİS SIKINTISI YAŞIYOR”

Urfa’daki ulaşım konusunda da konuşan yazar Göktepe şöyle konuştu: “Bizim toplama merkezimiz az,  22 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir yerde öğrencilerimiz servis sıkıntısı çekiyor. Hele ki pandemi sürecinde öğrenciler, hastalar, herkes aynı otobüste yolculuk ediyordu ben o zaman da onlara söyledim bakın böyle olmaz öğrencilere biz bu muameleyi yaparsak kimse burayı tercih etmez, Urfalı gençlerimiz dışarı kaçar diye ama kimse bizi maalesef dinlemedi. Üniversite öğrencilerini taşıyan servisleri ayırın onlar sabahtan akşama kadar sıra beklemesinler servislerde sıkışmasınlar.” dedi.

Kader Topal / Urfa Değişim

Şair Yazar Mehmet Fethi Göktepe Urfa kültürü Şanlıurfa