Gölpınar Mahallesi Meclis'e taşındı!

TAKİP ET

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, susuzluk yaşadığını belirten Gölpınar Kırsal Mahallesi sakinlerinin sorununu meclis gündemine taşıdı.

Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesi’ne bağlı Gölpınar kırsal mahallesi sakinleri su sıkıntısı çektiklerini köy meydanına astıkları pankart ile gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı ve Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen mahalleliler yetkililerden çözüm istedi. Büyükşehir Belediyesi ise mahalledeki birçok evin imarsız ve birbirinden uzak bağ evleri olduğu gerekçesiyle yatırımları başka mahallelere kaydırıldığı yönünde açıklama yaptı.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya konuyu soru önergesi ile iletti.

Vekil Sürücü’nün Bakan Soylu’ya ilettiği soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesi’ne bağlı Gölpınar kırsal mahallesi’nde su bulunmamaktadır. 21. yy’da Şanlıurfa’nın bazı kırsal mahallerinde  halen su bulunmamaktadır. İnsanların ve hayvanların içecek suyu ve günlük kullanılacak, temizlik ve hijyen suyu bulunmamaktadır. Belediyeye yapılan başvurulara  rağmen  henüz bir adım atılmamıştır.

Bu Bağlamda ;

1.Şanlıurfa’da suyu olmayan kaç kırsal mahalle (köy) bulunmaktadır ?

2.Belediye ve SUŞKİ’ye bu konu da kaç başvuru yapılmıştır ?

3.SUŞKİ ve belediye neden bu konuda bir adım atmamıştır ?

4.Yurttaşları susuzlukla başbaşa bırakan ve mağdur eden kurumlar hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır ?

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Gölpınar Kırsal Mahallesi