Görevi devretmeye gelmediler

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Ak Parti'nin seçimi kazandığı bazı ilçelerde devir teslim töreni düzenlendi. Ancak devir tesliminde eski Belediye Başkanlarının aynı karede yer almaması dikkat çekti. Ak Parti'li Vildan Polat da konu ile ilgili, "Şık değil" dedi.

31 Mart Yerel seçimlerinde Ak Parti, Şanlıurfa'da 13 ilçeden 11'ini kazanırken, ilçelerden birini MHP'ye verdi, diğerini ise HDP'ye kaptırdı. Ak Parti'nin kazandığı bazı ilçelerde yeni Belediye Başkanları mazbatalarını alarak devir teslim töreni yaptı ve görevlerine başladı. Ancak görev teslim töreninde eski Belediye Başkanlarının da aynı karede olması gerekirken, bu kare Şanlıurfa'da pek görülmedi.

Kayyum Belediyelerinde eski Başkanlar görevi devretti

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat görevi devralırken, eski Başkan Fevzi Demirkol aynı kareye girmedi. Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Mazbatasını alırken, eski Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan yoktu. Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak Mazbatasını alırken, eski Başkan Menderes Atilla da fotoğraf karesinde görülmedi. Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam da Mazbatasını aldığında eski Başkan Faruk Pınarbaşı çevresinde yoktu. Sadece kayyumla yönetilen ilçelerde Belediye Başkanları, görevi eski Başkanlardan devraldı. Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Başkanlık görevini kayyum olarak atanan eski Başkan Vekili Zekeriya Göker'den alırken, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci de kayyum olarak atanan eski Başkan Vekili Ömer Dereci'den görevi devraldı.

Görevi devralan ilçe Belediye Başkanları çalışmalara başlarken, devir teslim töreninde yer almayan eski Belediye Başkanlar sosyal medya hesabından yeni yönetime başarılar diledi. Bazı eski Belediye Başkanları ise yeni Belediye Başkanlarına hayırlı olsun dileklerinde bile bulunmadı.



Polat: Şık değil!

Ak Parti MKYK üyesi Vildan Polat da görevi devreden eski belediye başkanları ile ilgili açıklama yaptı. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ak Parti MKYK üyesi Vildan Polat, "Eski başkanların yeni başkanlara görev devir teslimi yapmaması şık değil. Dikkat edelim. Makamlar emanettir. Hiç kimseye sonsuza kadar ipotekli yerler değildir. Yeni seçilen kişiler de bu makamları millet iradesiyle sizden teslim alıyor. Ak Parti'li olma ruhu bunu gerektirir" dedi.



MHP Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz da mazbatasını alarak göreve başladı.

 

Şanlıurfa ak parti ak partili vildan polat haberler son dakika