Görmeden resmini çizdiği Göbeklitepe'ye hayran kaldı

TAKİP ET

Y21. Japonya Kanagawa Prize Yarışması'nın özel seçkisinde Göbeklitepe resmi yer alan İzmirli Lara Turan, Şanlıurfa'ya giderek hayalini kurduğu Göbeklitepe'yi gezdi.

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan 4. sınıf öğrencisi Lara Turna’nın hiç görmeden çizdiği Göbeklitepe resmi 21. Japonya Kanagawa Prize Yarışması'nın özel seçkisinde yer aldı.
 56 ülkeden 8 bin 62 eser arasında Göbeklitepe resminin yer almasını başaran Turan, 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan Göbeklitepe’ye geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kente gelen Turan, hayalini kurduğu Göbeklitepe’ye hayran kaldı.
 
Görmeden resmini çizdiği Göbeklitepe’ye hayran kalan Turan, alanda bulunan T şeklindeki sütunları uzun uzun inceledi. Göbeklitepe’de bulunan T şeklindeki sütunların hayalindekinden daha büyük olduğunu ifade eden Turan, rehberlerden bilgi aldı.
 Ailesi ile birlikte Göbeklitepe’yi gezen Lara Turan, daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle temsili olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyzgül’ün koltuğuna oturdu.

 GÖBEKLİTEPE’DEKİ KAZI ÇALIŞMALARININ HIZLANDIRILMASI İSTEDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanlık koltuğuna oturan Lara Turan, depreme karşı binaların güçlendirilmesi talimatını verdi. Göbeklitepe’deki kazı çalışmalarının hızlandırılması istedi. Göbeklitepe’ye hayran kaldığını ifade eden Turan, "Bir gün cumhurbaşkanı da olacağım" ifadesini kullandı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Beyüzgül de Lara'nın Göbeklitepe'nin eski ve yeni halini resmettiğini, 56 ülkeden 8 bin 62 eser arasında başarı sağladığını kaydetti. Lara Turan, daha sonra yanında getirdi resminin bir nüshasını Başkan Beyazgül'e takdim etti, Beyazgül de Turan'a tablet hediye etti.
  
“GÖBEKLİTEPE GÖZÜMDE CANLANDIRDIĞIM GİBİ”
Göbeklitepe’yi gezen Lara Turan:"Göbeklite'yi hayalimde canlandırdım ve çizdim taşları çizdim, üzerindeki sembolleri çizdim, bunlar için kitaplardan internetten araştırmalar yaptım ve bunları bulup çift taraflı resim çizdim, resmin bir kısmında eski halı, bir kısmında yeni hali yani şuan ki halini çizdim. Geldim gördüm gözümde pek değişik bir şekilde canlanmadı aslında bence çok güzel çizmişim ve çok güzel resmetmişim bence taşlar daha büyük internetten ve kitaplardan baktığım için aynı ama taşlar daha büyük, bundan sonra böyle bir yarışma olsa taşları daha büyük çizerim ve gösterişli çizerim."ifadelerinde bulundu.

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim