Göz göre göre yok oluyor

TAKİP ET

52 yıllık çınar Şanlıurfaspor için süre daralıyor. Geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ligi son sırada tamamlayan, düşme potasında olmasına rağmen pandemi kararları ile ikinci lige tutunan sarı yeşilli ekip iki haftadır yeni yönetim kadrosunu seçemiyor. 

Şanlıurfa’nın köklü futbol takımının yaşadığı zor süreç bir türlü bitmiyor. Geçen sezon lige eksi 15 puan ceza alarak ve kötü bir futbol sergileyerek ligi son sırada kapatan takım yaşadığı burhanı atlatamıyor. Sarı yeşilli takım Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı salgın dönemi karaları sayesinde TFF 1. ligde kaldı. Ancak bu şansın değerlendirilmesi konusunda yeterli çaba yok. Yeni yönetim kadrosunu seçmek için iki haftadır kongre yapmaya çalışan takım istediğini bir türlü yapamadı. Geçen hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bu haftada yönetime talip çıkan olmadığı için kongre tekrar ertelendi.

 

Kulübün borcu 50 milyon!

Bu hafta yapılması planlanan kongre öncesi kulübe ait alacaklar ve borçlar açıklandı. 13.01.2020 ve 16.09.2020 tarihleri arasında yapılan faaliyetleri aktaran Mehmet Hakkı Karadağ, kulübün bu tarihler arasında 5 milyonluk gelir sağladığını ifade etti. Takımın toplam giderinin 936 bin TL olduğunu dile getiren Karadağ, kulübe ait toplan borcunun 49 milyon 983 706 TL olduğunu söyledi. Bu borcun 34 milyonunun eski yöneticilere olan borçlar olduğu belirtildi.

 

Kayyum tehlikesi

Divan Başkanı Ömer Dodanlı, 52 yıllık kulübün bu aşamaya gelmesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Kulübün özellikle son 3 yılda ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Dodanlı,"Şanlıurfaspor'un bugün itibariyle borcu 49 milyon liradır. Kulüp yönetiminin yarısı istifa etmiş durumdadır. Yarım asırlık Şanlıurfaspor, gelecek hafta kayyuma kalma tehlikesiyle karşı karışa kaldı. Defalarca takımın el birliğiyle birlik beraberlik içerisinde bu durumdan kurtarılmasını istedik ancak çağrılarımız ve çabalarımız bir türlü karşılık bulmadı. Önceki sezon başında da TFF, Ulusal Lisans kriterlerini tamamlamadığı için Şanlıurfaspor'a 15 puan silme cezası vermişti. Sezonu son sırada bitirmemize rağmen liglerde düşme kalkınca Şanlıurfaspor, geleceğe umutla sarılabilme adına son bir şans yakalamıştı şimdi göz göre göre o şansı da kaybediyoruz. Sahip çıkmayanlar utansın." İfadelerini kullandı.