Gözler sınırda; son saatler!

TAKİP ET

Türkiye-ABD arasında yapılan 120 saatlik anlaşma bugün sona eriyor. YPG/PKK terör örgütü tarafından güvenli bölgenin boşaltılması için son birkaç saat kalırken, ABD'nin sözünü tutup tutmayacağı da merak ediliyor. Bu nedenle dikkatler tekrar sınır hattına kilitlendi.

9 Ekim tarihinde başlayan Barış Pınarı Harekatı'na 9. gününde Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşmayla ara verilmişti. Yapılan anlaşmaya göre YPG/PKK terör örgütü, Türkiye tarafından belirlenen güvenli bölgeyi 120 saat içinde boşaltacak. ABD'nin imzaladığı anlaşmaya uyup uymayacağına mesafeli yaklaşılırken, verilen süre de bugün doluyor. Sürenin dolmasından itibaren YPG/PKK terör örgütü söz konusu alanı boşalmış olsa Şanlıurfa'nın sınırında da sessizlik hakim olacak. Aksi taktirde sınırda tekrar çatışma sesleri yükselecek.

 

Anlaşmaya rağmen terör örgütü askere saldırmaya devam etti

ABD ile varılan mutabakat çerçevesinde YPG/PKK terör örgütünün belirlenen güvenli bölge dışına çekilmesi, ağır silahlarının toplanması ve tahkimatlarının tahrip edilmesi için öngörülen 120 saatlik sürenin sonuna yaklaşılırken, Türkiye teröristlerin güvenli bölge dışına çekilme sürecini yakından takip ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ise ABD ile 17 Ekim tarihinde yapılan güvenli bölge mutabakatına rağmen PKK/YPG'li teröristler tarafından 22 taciz ve ihlalin gerçekleştirildiği belirtildi.

 

9 günde 6 Türk askeri şehit olmuştu

Barış Pınarı Harekatı kapsamında 9 günde 6 Türk askeri şehit olurken, 27 asker de yaralanmıştı. 46 Suriye Milli Ordusu askeri şehit olmuş, 136'sı da yaralanmıştı. Terör örgütü tarafından Türkiye tarafına yapılan havan saldırıları sonucu 20 sivil vatandaş şehit olurken, 170 sivil de yaralanmıştı.

 

Ateşkes sürecinde de Tel Abyad'da bir asker şehit oldu

ABD ile yapılan anlaşma ile Barış Pınarı Harekatı'na verilirken, bu süreçte terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu Tel Abyad'da keşif gözetleme görevi esnasında Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık şehit oldu. Saldırıda bir asker de yaralandı.

 

Teröristler terk ettiği bölgelere tuzak kurmaya devam ediyor

Güvenli bölgeden çekilen YPG/PKK terör örgütü bıraktığı ev ve caddelerde patlayıcılarla tuzak kurmaya devam ediyor. Bu nedenle bölgede yaşayan sivil halk da bu patlayıcıların infilak etmesi sonucu yaralandı. Yaralılar Şanlıurfa'daki hastanelere getirilerek tedavi altına alındı.

 

Sınırdaki hareketliliğin durumu bugün belirlenecek

Türkiye tarafından verilen sürenin bitmesine az bir süre kala Şanlıurfa sınırının durumu da bugün belirlenecek. YPG/PKK terör örgütünün güvenli bölgeden çekilmemesi durumunda Barış Pınarı Harekatı tekrar başlayacak ve 5 gündür çatışmaların durmasıyla sakin geçen Şanlıurfa'nın sınırında da sessizlik, yerini  tekrar çatışmalara bırakacak.

Murat Doğan / Urfa Değişim

barış pınarı harekatı 120 saatlik anlaşma ypg/pkk terör örgütü piyade uzman onbaşı sefa fındık Şanlıurfa haberler