Güçlü kadın adayı da güme mi gitti!

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa'da geçmiş dönemlerde parti içerisinde büyük hizmetlerde bulanan şahıslara adaylık vermemesi Urfa'da göze çarpıyor.

Daha önce CHP Şanlıurfa İl Yönetimi Sosyal Politikalar Sorumlusu olan ve aday adayı olduğu iki dönemde listelerde 6 ve 7. Sıralarda yer alan Akile Yektaş bu seçim döneminde listede yer almaması parti seçmeni tarafından büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Bursa Sağlık Kolejinden dereceyle mezun olan ve başarılı hemşirelik kariyeri olan Akile Yektaş bu seçim döneminde CHP Milletvekili aday listesinde yer almaması CHP seçmeninin yanı sıra kadın bireylerinde CHP’ye bakış açısını değiştirdi.

40 yıldır yurdun farklı kentlerinde hemşirelik görevini sürdüren Akile Yektaş CHP’nin Şanlıurfa’da etkin olması için birçok noktaya ve kadın hem cinslerine temasta bulundu.

Şanlıurfa’da kadın siyasetçi olarak büyük bir figür olan Yektaş bu seçim döneminde CHP içerisinde yaşanan sorunlardan dolayı aday gösterilmemesine rağmen sahip olduğu Kemalist ruhuyla partiye bağlılığını Kemal Kılıçdaroğlu’na destek isteyerek belli ediyor.


 

CHP Şanlıurfa Akile Yektaş