'Güçlü olursak, yeterli cevabı vermiş oluruz'

TAKİP ET

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Harran Üniversitesi'nde düzenlenen 'Türkiye'yi Yarınlara Taşımak' konferansına konuşmacı olarak katıldı. Kurtulmuş, 'Güçlü bir Türkiye olursak, yeterli cevabı vermiş oluruz' dedi.

Harran Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, artan ırkçı saldırılara ve Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılara değindi. Güçlü Türkiye için yürütülmesi gereken politikalara da değinen Kurtulmuş, iddia, irade ve sistem ahlakı konularına dikkat çekti.

 

Birlik ve beraberlik ile emperyalist güçlere fırsat verilmeyeceğini belirten Kurtulmuş, “Ortadoğu’da oynanan bu kirli oyunları bozmak milletin boynunun borcu olsun. Bedeli ne olursa olsun, arkasında hangi emperyalist güçler olursa olsun, Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen bütün emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde olursak daha güçlü bir Türkiye olursak, yeterli cevabı vermiş oluyoruz. Yolumuzu aydınlatan, yolumuzu açan kahraman şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.  

 



‘Avrupa’nın bir an önce bu ırkçı politikadan vazgeçmesi gerekir’

Avrupa’da yaşanan ırkçı saldırıları hatırlatan Numan Kurtulmuş, “Yine bütün dünyayı sarsan son derece elim bir olayla karşılaştık. Almanya’da ırkçı bir saldırı sonucu aralarında Türk kardeşlerimizin de olduğu insanlar hayatını kaybetti. Bir kez daha insanların asırlar boyunca birlikte yaşadığı din, dil, ırk, renk farkı gözetmeyen Şanlıurfa’dan sesleniyorum. Özellikle Avrupa siyaseti, aşırı sağcı, ırkçı, faşistler tarafından bir şekilde zehirlenmektedir. Sadece Almanya’da değil, Avrupa’nın hemen hemen bütün ülkelerinde 3-5 tane oy getiriyor diye müsamaha da gösterildiği için ırkçı bir şekilde fikirlerini oluşturan partilerin güçlendiği ve bunların oluşturduğu siyasal atmosferde ana akım siyasetlerin dahi neredeyse bunları hoş görecek bir dönemden geçiyoruz. Bu, her şeyden önce Avrupa ırklarına yapılacak olan en büyük kötülüktür. Almanya bu ırkçılığın, özellikle Türkiye düşmanlığının altında kalır. Avrupa’nın bir an önce bunlardan kurtulması, farklılıkların bir arada yaşadığı bir siyaset ortamının oluşturulması şarttır. Bu durum bizim için acıdır ama Avrupa için daha fazla acıdır. Çünkü Avrupai kendi kimliğini, insanlığını kaybediyor. Bir kez daha Şanlıurfa’dan ortak bir uyarı olarak vazife telakki ediyorum. Başta Avrupa kıtası olmak üzere İslam karşıtı ve yabacı karşıtlığına karşı yükselen düşmanlık bir an önce son bulmasını umuyorum. Bunun son bulması için ortak çalışmalar ortaya konulur. Türkiye hem İslam düşmanlığı hem de Türkiye ve yabancı düşmanlığına karşı çabalara samimi olarak destek veriyor.” ifadelerine yer verdi.

 

‘Bizim fikir çerçevesinin ana teması ittihat, irade ve ahlaktan ibarettir’

Kurtulmuş, “Nerede olursak olalım ister siyaset yapalım ister bilim dünyasında olalım. İster sanat ve edebiyat yapalım, ister iş hayatı içerisinde olalım. Mutlaka insanları hareket ettiren ana bir fikir çerçevesi vardır. Bizim fikir çerçevesinin ana teması ittihat, irade ve ahlaktan ibarettir. Bu aziz millet tarih boyunca ittihat sahip olmuş, sağlam bir irade sahibi olmuş ve büyük bir ahlakla ittihat ve iradesini tarih boyunca taşımıştır. Bizim fikrimizin ve siyasetimizin ana çerçevesi ittihat, irade ve ahlaktır. İttihattan kastımız 3 tane büyük ittihadımız vardır. Birinci güçlü ve büyük bir Türkiye oluşturmaktır. Türkiye bu coğrafya kendisini sıradan bir ülke olarak devam ettiremez.” şeklinde konuştu.

 

güçlü olursak yeterli cevabı vermiş oluruz’ bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen emperyalist güçlere fırsat verilmeyeceği türkiye olursak yeterli cevabı vermiş oluyoruz ‘avrupa’nın bir an önce bu ırkçı politikadan vazgeçmesi gerekir’