Gülpınar ilk kez konuştu: "Halk dedi ki: Memlekette bir problem var. Sağcısı, solcusu feryat ediyor"

TAKİP ET

AK Parti'den istifa edip YRP'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kasım Gülpınar, SÖZCÜ'ye konuştu. Gülpınar, adaylığı ve Zeynel Abidin Beyazgül hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan danışmanı Kasım Gülpınari AKP’den istifa ederek yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Adaylığı açıklandıktan sonra Kasım Gülpınar’ın adaylığı hakkındaki süreç merak ediliyordu. Gülpınar, SÖZCÜ Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlayarak merak edilen soruları cevap verdi.

"PROBLEMİMİZ SON DAKİKAYA KADAR OLMAMIŞTI"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgülle herhangi bir sorunun olmadığına açıklayan Kasım Gülpınar,”Ne benim ne de Zeynel Bey’in birbirimizle bir problemimiz son dakikaya kadar olmamıştı. Bana, ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili ankette yüksek çıktığım için gaza geldiğimi’ söyleyebilirler. Benim anketim halktır ben resmi şeylere tabii ki itibar ederim ama resmi anketlerle çok da ilgilenmem. Bu halk dedi ki: Bu memlekette bir problem, bir yara var. Sağcısı, solcusu feryat ediyor. Benim belediye başkanlığı için dosyam, başvurum yok. Genel başkan danışmanıyım, keyfim yerinde. Ben 15 günde bir MKYK toplantısına giriyorum. Benim Şanlıurfa’ya gitmek gibi kesinlikle ne talebimde, derdimde yok” dedi.

“ŞANLIURFA’YA DÖNEMEM, GİREMEM”

Gülpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“HERKES DİYECEK Kİ ‘KASIM GÜLPINAR İLE ALIR”

"Beyazgül kaybeder, kazanmaz hiç böyle iddiam yok. Herkes kazanabilir. Fakat şu var: Sen bugün sokaktaki çocuğa da ‘Şanlıurfa’da en fazla oyu kim aday olursa alır?’ diye sorsan, herkes diyecek ki ‘Kasım Gülpınar ile alır.’ Şimdi hangi siyasi parti şunu diyebilir: Bana fazla oy lazım değil. Ben kendi adamımı koyacağım. İster en güçlü ister en zayıf parti ‘Benim fazla oya ihtiyacım yok, az oyla yetinirim’ diyemez, dememesi lazım. Şanlıurfa’da da denen budur.

"ŞANLIURFA’YA DÖNEMEM, GİREMEM"

Benimle sıkıntı var ama onun da ne olduğunu söylemiyorsun. Ama ben de siyaset yapıyorum. Şimdi ben bu halka ne diyeceğim? Halk ayağa kalmışken büyük bir fedakarlığı göze aldım. Bütün projemi yapmışım. Türkiye’de siyaseti bırakıp yurtdışına yerleşme gibi planım vardı. Şimdi bu halka sırtımı dönsem, ben bir daha Şanlıurfa’ya dönemem, giremem.

“GERİ DÖNÜŞÜ YOK”

Geri dönüş diye bir şey olmaz. Yani bu vakitten sonra nasıl döneyim? Ne olacak ki geri dönmek için? Toplantılar, her şey bittikten sonra ben de istifa ettim. Başka bir yola girmişim. Geri dönüşü yok.

“ŞANLIURFA’DA ÇOK İSTİSMAR EDİLDİ”

Tamam Şanlıurfa halkı oyunu AKP’ye sorgulamadan veriyor. Bu işlerde AK Parti sevdalı ama bunu da çok da istismar etmemek lazım. Daha önce bu konu Şanlıurfa’da çok istismar edildi."

AK Parti’ Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kasım Gülpınar Zeynel Abidin Beyazgül