Güneş kremleri alacaklar dikkat! "Tehlike doğurabilir"

TAKİP ET

Sıcak hava ve Karasal iklimin hâkim olduğu Şanlıurfa'da güneş kremi kullanmanın önemine değinen Eczacı İbrahim Halil Taşçı uyarılarda bulundu. İnternetten alınan güneş keremlerinin de tehlike oluşturabileceğini söyleyen Taşçı bu konuda dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Şanlıurfa’da sıcak ve kurak havaların hâkim olmasıyla insanlar güneş koruyucu kremlere ihtiyaç duyuyor. Peki, güneş kremi alırken nelere dikkat edilmeli, güneş kremi günde kaç kez düşünülmeli bu gibi tüm soruların cevabı işte haberimizde…
Güneş kremi seçerken, kremin içerisinde bulunan maddelerin büyük önem taşıdığını belirten Taşçı  UVA ve UVB ışınlarından sizi koruyacak kremlere yönelmemiz gerektiğini ve güneş koruma faktörü 30 yada 50 faktör seçeneğini belirlememiz gerektiğini vurguladı. 

Eczacı Taşçı uyardı! “Fiyatları uygun diye aldanmayın”
Yaz mevsiminde en çok kullanılan ürünlerin başında güneş koruyucular insanlar tarafından çok rağbet görüyor. Özellikle de coğrafi konum olarak yaz aylarının kavurucu sıcaklarından dolayı Şanlıurfa’da güneş kremi kullanımına uzmanlar dikkat çekiyor.
Yazın en sıcak zamanlarına girerken uzmanlar bol sıvı tüketimi, hafif ve açık renkli kıyafetler giyilmesi, şapka takılması ve yüksek seviye güneş koruyucu kullanılması tavsiyesinde bulunuyor.
Şanlıurfa’da eczacılık yapan İbrahim Halil Taşçı son dönemlerde internet üzerinden satılan güneş kremlerine karşı vatandaşlara uyarılarda bulunarak “Parası az diye aldanmayın” dedi. 


“İLERİKİ GÜNLERDE GÜNEŞ KREMLERİNDE TALEP PATLAMASI YAŞANABİLİR”
Şanlıurfa’da ilerleyen günlerde güneş keremlerinde talep patlamasının yaşanabileceğini söyleyen Eczacı Taşçı “Son dönemlerde Güneş kremlerine çok ciddi manada bir talep var ve biliyorsunuz özellikle Şanlıurfa'nın kavurucu sıcaklarında güneş kremi olmazsa olmazımızdır. Bu talep Tabii ki önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. İnsanlar yüzlerinin zararlı güneş ışınlarından korumak için illaki güneş koruyucu kremlere ihtiyaç duyacaktır” şeklinde konuştu. 


“GÜNEŞ KREMİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ”
Güneş kremi alırken dikkat etmemiz konusunda uyarılarda bulunan Taşçı “Özellikle güneş kremleri aldığımızda faktör dediğimiz olay var genellikle 30 ve yukarısı faktör olan güneş kremlerinin tercih edilmesi gerekiyor. Onun altındakiler çok da koruyucu olmaz. Güneş kremleri alırken 30 faktörün altında satılan güneş kremlerini hayatınızdan çıkarın. Cilt tipinize göre güneş kremi seçmeniz gerekiyor. Yağlı ciltler için ise kesinlikle yağ içermeyen bir güneş kremi kullanmalıdır” şeklinde uyarılarda bulundu. 
“FONDÖTENLİ GÜNEŞ KREMLERİNE RAĞBET VAR”


 Vatandaşlar tarafından yüzlerindeki lekeleri kapatmak için fondötenli güneş kremlerine rağbetin olduğunu kaydeden Taşçı sözlerini şöyle sürdürdü “fondötenli güneş kremlerinin son dönemlerde daha çok tercih edilmesi daha çok müşterilerimizin cildinde olan lekeleri kapatmaları için tercih ediliyor. Hem lekenin görünmemesi açısından hem de güneş koruyucu özelliğini ikisini bir arada kullanmak istiyorlar. Onu kullanmalarında herhangi bir sakınca yoktur sadece cilt tipine uygun krem kullandıkları müddetçe ciltleri güneşin tehlikeli ışınlarından zarar görmezler” ifadelerine yer verdi. 
“FİYATLARI DÜŞÜK DİYE KALİTESİZ ÜRÜNLERE İTİBAR ETMEYİNİZ”
Güneş kremi fiyatlarının arttığını ifade eden Taşçı “Güneş kremleri marka ve cinsine göre tabii ki fiyat aralığı da farklılık gösteriyor. Bilinen markalı güneş kremleri yaklaşık 150'den başlayıp 450-500'e kadar çıkabiliyor. Tabii ki ucuz yani düşük fiyatlı güneş kremlerimiz de var Bunlar da 150 liradan başlıyor fakat pek bir koruyucu özelliği olmuyor. Vatandaşlarımız eczanemize gelirken tabi ki bütçelerine uygun olan güneş kremlerini alıyorlar. Biliyorsunuz her şeyin fiyatının arttığı gibi ne yazık ki güneş koruyucularının da fiyatları arttı. Sizin aracılığınızla bir kez daha seslenmek istiyorum; İnternetten uygun bulduğunuz ürünlere itibar etmeyiniz ve güneş koruyucu alırken eczanelerden almaya özen gösteriniz. Fiyatları uygun diye kalitesiz ürünlere yönelmeyin. Günümüz şartlarına bakacak olursak sizler de biliyorsunuz insanlar daha çok kendilerine uygun olan ürünleri almaya çalışırlar ne yazık ki bu durum güneş kremleri için de geçerli oluyor insanlar daha düşük ücreti kendi bütçelerine uygun güneş kremlerine yöneliyorlar. Marka olarak kendini kabullendirmiş cildi çok güzel koruyan güneş kremlerini de almak istiyorlar fakat sizin de bildiğiniz gibi herkesin bütçesi aynı olmadığı için ne yazık ki vatandaş o güneş kremlerini kullanamıyor. Özellikle insanlar güneş kremlerini almak isterken bile bize indirimle geliyorlar indirim yapmamızı istiyorlar”  dedi. 


“GÜNEŞ KREMLERİ NE SIKLIKLA KULLANILMALIDIR”
Güneş kremlerinin günde ne sıklıkla kullanılması gerektiğini belirten Eczacı Taşçı “Güneş kremlerinin şu saatte bu kadar sürülmesi gerekiyor diye bir kaide yok cildinizi ne kadar korumak istiyorsanız o kadar önem göstermelisiniz ve sabah evden çıkmadan önce sürebilirsiniz. Bu durum akşam da devam ettirilebilir yani sabah ve akşam da sürebilirsiniz” şeklinde konuştu.
“2 KURUŞ FAZLA OLSUN AMA MARKA VE KENDİNİ KANITLAMIŞ GÜNEŞ KREMLERİNİ ALIN”
Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden Taşçı şunları kaydetti “Özellikle Şanlıurfa bölgesinde yaşayan insanlarımıza seslenmek istiyorum;  Daha çok orijinal olan ve marka değeri yüksek olan ürünleri kullanmalarını tavsiye ediyorum.  Çünkü güneşin zararlı ışınları malum hani çok fazla ciltte kalınca kanserojen etki yaratıp cilde zarar verir ve leke oluşumuna neden olur ve bu lekeler de ilerleyip daha kötü hastalıklara sebebiyet verebilir.  Yani mutlaka güneş kremi alırken marka olan ve marka değeri yüksek olan ürünler alınmalı fiyatına da çok takılmamaları gerekiyor iki kuruş fazla olsun ama kaliteli ürünü olsun mantığıyla hareket etmeleri gerekiyor. Özellikle de eczanelerden alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.  


“İNTERNETTE SATILAN KREMLERE ALDANMAYINIZ”
İnternet ortamında vatandaşlara düşük ücretler karşılığında sunulan güneş kremlerinin tehlike doğurduğunu belirten Taşçı “Kesinlikle internetten satılan güneş kremlerine itibar edilmemeli çünkü bu durum daha önce başımıza da geldi. İnternette fiyat olarak daha ucuz buluyor müşterilerimiz ve bu nedenle oradan sipariş ediyorlar.  Buraya gelen müşterilerimizin çoğu da internette fiyatlar niye bu kadar ucuz sizden niye bu kadar pahalı diyorlar.  Tekrardan söylüyorum;  Düşük fiyatlara itibar etmeyiniz, çünkü bizim ürünlerimiz Sağlık Bakanlığı onayıyla gelen ürünlerdir internette satılan ürünlerin ne olduğu belli bile değildir belki de kaçak yollarla merdiven altı olarak üretilmiştir. İşte bu yüzden sizden rica ediyorum internet üzerinden bulduğunuz güneş koruyucularına itibar etmeyiniz ve özellikle bu bölgede yaşayan insanların güneş koruyucu kremleri kullanmalarına tavsiye ediyorum” dedi.

Sıcak hava Karasal iklim Eczacı İbrahim Halil Taşçı güneş keremleri tehlike