Güneydoğu'da ikinci dalga mı başladı?

TAKİP ET

Güneydoğu Anadolu bölgesinin büyük illerinden olan Şanlıurfa ve Diyarbakır'da son günlerde görülen koronavirüs vaka sayısı tedirginlik yaratmaya başladı.

Normalleşme süreci ile birlikte tüm Türkiye’de sokağa çıkma yasağı uygulaması kaldırıldı ve birçok işyeri açıldı. Bu sürece daha erken kavuşan Şanlıurfa ve Diyarbakır’da vaka sayılarında artış söz konusu. İlk olarak akıllara gelen ikinci dalga sorusu henüz cevap bulamışken rakamlar korku verici düzeye ulaştı.



Diyarbakır’da 6 Günde 200 vaka



Yeni normalleşme süreci ile birlikte vaka sayılarında düşüş, iyileşen hasta sayılarında artış devam ederken Diyarbakır’da bazı noktalarda maske takma zorunluluğu getirildi. Birçok bölgede vatandaşların maske takmayıp sosyal mesafeye de uymadan hareket ettiği gözlendi. Diyarbakır’da son 6 gün içinde 200 yeni vaka hastanede tedavi altına alınırken, 350 kişinin de evlerinde karantinaya alındığı öğrenildi.



Şanlıurfa’da karantina noktalarında artış



Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu sadece 6-7 Haziran tarihlerinde yaklaşık 40 noktada karantina uygulanmasına karar verdi. Alınan karar neticesinde aralarında köy ve mezralarında bulunduğu noktalarda karantina işlemi başladı. Açıklama neticesinde Şanlıurfa ile ilgili toplam vaka sayılarına ilişkin bilgi elde edilemezken, karantinaya alınan yerlerde Eyyübiye ilçesindeki noktaların çoğunluğu göze çarpıyor.



Sokağa Çıkma yasakları erken mi kaldırıldı?



Ülke genelinde Ramazan bayramında  uygulanan sokağa çıkma yasağında evde kalan bu iller, bu tarihten önce uygulanan 19 mayıs haftasındaki sokağa çıkma yasağı uygulamasından muaf tutulmuştu. Bölgenin bir diğer ili Olan Gaziantep’te yasak uygulanırken bu iller muaf tutuldu. Son günlerde Gaziantep ile ilgili vaka haberi olmazken Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinden gelen haberler yasakların erken kaldırıldığı fikrini akıllara getirmektedir.

 

Şanlıurfa korona diyarbakır ikinci dalga normalleşme sokağa çıkma yassağı