Günlük aşı rekoru kırıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da önceki gün en yüksek aşılama oranı yakalandı. Valiliğin aşı için başlattığı hediye kampanyası ile dün bir kez daha aşılama rekoru kırıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kentte aşı olan kişi sayısını açıklayarak, "İlimiz genelindeki günlük aşılama rekorunu tekrar kırdık" dedi.

Vali Abdullah Erin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilçelerin günlük aşılama bilgileri de yer aldı. 29 Temmuz’da kırılan aşılama rekorunun devam etmesi bekleniyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında kent genelinde aşılamayı artırmak için hediye kampanyası başlatan Şanlıurfa Valiliğinin bu çalışması meyvelerini vermeye başladı. 28 Temmuz’da en yüksek aşılama oranın yakalandığı ilimizde bu sayı 29 Temmuz’da tekrar kırıldı.

Aşılamada Şanlıurfa'nın ilçeleri arasında en fazla aşı yapılan ilçe  Haliliye ve Eyyübiye olurken, en az aşı olan ilçe ise Hilvan oldu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sosyal medya hesabı üzerinden, Şanlıurfa’da 1 günde toplam 18 bin 245 doz koronavirüs aşısı yapıldığını duyurarak şu ifadeleri kullandı:
"İlimiz genelindeki günlük aşılama rekorunu tekrar kırdık.Covid19 salgınının tüm varyantlarına karşı tek çözüm aşı olmak! Bu nedenle; ilk dozu hemen, ikinci ve üçüncü dozu ise zamanı gelir gelmez yaptırmanızı önemle rica ediyorum.’’

Abduselam Yavuz / Urfa Değişim