Günlük aşılama 4 binlere düştü

TAKİP ET

Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tadilat yapılarak yeniden hizmete sunulan yataklı servisin açılışında konuşan Vali Abdullah Erin, aşılama konusunda istenilen seviyeye ulaşamadıklarını söyledi. İlk başlarda 20 bin civarlarındaki aşı sayısı son günlerde 4-5 binlere düştü.

Ağustos ayında bir katı Şanlıurfalı hayırsever Yusuf Avcı ve ailesi tarafından tadilat ve tefrişatı tamamlanarak hizmete sunulan Balıklıgöl Devlet Hastanesinin, üçüncü katında bulunan dahiliye servisi de baştan sona yenilenerek hizmete girdi. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Vali Erin, “Çağrı yapacak bir şey kalmadı ki! Yapılabilecek söylenebilecek her şey söylendi. Maalesef vatandaşlarımız hayatlarını kaybediyor. Birçok ülkede ikinci doz aşı bulunamazken, sıkıntılar yaşanırken Türkiye’de üçüncü doz hatta dördüncü dozunu yapan vatandaşlarımız var. Aşıyla alakalı hiçbir sıkıntımız yok” dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat,  hizmete giren servise geçerek burada yapılan çalışmalarla ilgili Başhekim Dr. Eyyüp Şelli’den bilgi aldı.

HARRAN DIŞINDA MODERN HASTANESİ OLMAYAN İLÇE KALMADI
Haliliye Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yenilenen hastane ortamının, özel hastane standardının ötesinde bir konfora sahip olduğunu belirten Vali Erin, “Sağlık alanında göğsümüzü gere gere Avrupa’da en iyisiyiz diyebiliyoruz. Şanlıurfa’da da yeni, modern hastanemiz olmayan Harran dışında ilçemiz kalmadı. Harran’daki proje de hazır, inşallah o da en kısa sürede ihale edilerek Harran’ımıza yeni, modern, hastalarımızın en iyi sağlık hizmeti alabilecekleri bir hastane kazandırmış olacağız.” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Şanlıurfa şehir hastanesi çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Vali Erin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 2023 yılında tamamlanması için büyük bir gayret var. 1700 yataklı şehir hastanesiyle de Şanlıurfa son yirmi yılda Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan en büyük sağlık yatırımlarına kavuşmuş olacak.” diye konuştu.

AŞILAMADA ARTIŞ YAŞANMADI
Koronavirüs salgınıyla mücadelede önemli olan aşılama konusunda kentte istenilen seviyeye bir türlü ulaşılamadığını kaydeden Vali Erin, “Kentteki aşılama oranında artış yaşanmadı. Virüse yakalananların ne kadar büyük bir acı ve ızdırap içerisinde hastalığı geçirdiğini söylemeye gerek yok. Urfa’da aşılama oranındaki düşüklüğü kabul etmek mümkün değil.

AŞILAMA 4-5 BİNLERE DÜŞTÜ
81 il içerisinde Şanlıurfa’nın gerçekten kırmızı olması ve sadece Urfa’nın kırmızı kalmasını kabul etmememiz lazım. Neden 80 il sarıya maviye doğru ilerlerken, neden bir yerimizde sayıyoruz. İlk başlardaki 20 bin civarlarındaki aşı sayısı son günlerde maalesef 4-5 binlere düştü. İkinci doz aşı sırası gelmesine rağmen aşısını yaptırmayan 20 bin üzerinde vatandaşımız var hala.

VATANDAŞLARIMIZ BİRAN ÖNCE AŞILARINI YAPTIRSIN!
20-30 yaşlarında gençlerimiz maalesef acı çekiyor. Sağlık bakanlığımızın periyotları doğrultusunda vatandaşlarımızın bir an önce aşılarını yaptırmalarını rica ediyoruz. İlk etapta kırmızdan turuncuya geçmek için yüzde 4’lük bir eksiğimiz var, bu yüzde 4’ü bir iki gün içerisinde tamamlayabiliriz. Ondan sonrada turuncudan maviye hızlı bir şekilde hareket etmiş olacağız, tüm vatandaşlarımız bu hassasiyeti göstersinler” dedi.