Gururlanalım mı; ağlayalım mı?

TAKİP ET

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Şanlıurfa'nın eğitimde başarısız olması ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Turan, LGS'de tam puan alan 4 öğrenciyi işaret ederek, Şanlıurfa'nın eğitimde başarılı olduğu bilgisine dikkat çekti.

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından illerin başarı sıralaması raporuna göre Şanlıurfa 78. sırada yer aldı. Bu nedenle Şanlıurfa'nın sürekli son sıralarda yer almasından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de tepkileri artırmıştı.

Şanlıurfa'nın eğitimde başarısız olmasının nedenlerinden birinin de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmalarına bağlayan Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, sorunların temeline inilmeden aldatma yoluyla eğitimin iyi seviyede olduğunun gösterildiğini belirtti. Ancak Şanlıurfa'nın başarı sıralamasında sondan dördüncü sırada yer almasına rağmen İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, yine de Şanlıurfa'nın başarılı olduğuna işaret eden açıklamalar yaptı.

565 kişiden sadece 4'ünün Şanlıurfa'dan çıkması başarı mı?

Şanlıurfa'nın eğitiminin her geçen yıl gerilemesi tepkilere neden olurken, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, 565 birinci arasından 4 LGS birincisinin de Şanlıurfa'dan olduğunu kaydetti.

Turan, başarılı çalışmalar yaptıklarını kaydederek, "Bizler göreve geldiğimiz günden beri birçok başarılı çalışmalara ve projelere imza attık. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan LGS sonuçlarına göre Şanlıurfa yüzde 10'luk dilime en fazla öğrenci yerleştiren 26. İl olmuştur. Yüzde onluk dilimde yer alan öğrenci sayımız bir önceki yıla göre artarak 1021 öğrenciye ulaşmıştır. Tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan 4 öğrencimiz Türkiye Birincisi olarak bizleri gururlandırmıştır. Ben bu başarılarından dolayı öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Öğrenci sayısı 52 ilin nüfusundan daha fazla olan bu şehirde 28 bin öğretmenimizle birlikte bugüne kadar özveriyle çalıştık, bugünden sonra da aynı özveriyle çalışmaya devam edeceğiz." diyen Şerafettin turan, "Mevsimlik Tarım İşçiliği, Suriyeli öğrencilerin eğitime entegrasyonu, fiziki altyapının yetersizliği gibi pek çok dezavantajı bulunan Şanlıurfa'nın eğitim kalitesini değerlendirirken LGS sıralaması elbette ki bir ölçüt olacaktır ancak sadece bu veriyi baz alarak eğitimin diğer alanlarında yapılan başarılı çalışmaları görmezden gelmek eğitim ateşinin meşalesini taşıyan fedakar öğretmenlerimizin emeklerine haksızlık etmek demektir." şeklinde konuştu.

 

gururlanalım mı; ağlayalım mı? İl milli eğitim müdürü Şerafettin turan Şanlıurfa ın eğitimde başarısız olması 565 kişiden sadece 4ünün Şanlıurfadan çıkması başarı mı?