Haberimiz üzerine çöken yola tekrar müdahale edildi

TAKİP ET

Gazetemizde yer alan 'Yapılalı 5 ay oldu, tekrar çöktü' başlıklı manşette yer alan haberimiz üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çöken yolda çalışma başlatıldı. Överler Mahallesi'nde çökerek tehlike oluşturan yol, yama ile tekrar onarıldı.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Överler Mahallesi’nde bulunan ve yoğun olarak kullanılan köprünün çürümesi ve sorunu ‘Turizm yolundaki köprüden tehlike sesleri’ başlıklı haberle gündeme getirmemiz üzerine köprü yıkılarak tekrar yapıldı. Ancak yapılmasının üzerinden henüz 5 aylık süre geçmesine rağmen yolda tekrar çökme meydana geldi.

 

Sürücüler için büyük tehlike oluşturuyordu

Yoğun olarak kullanılan köprünün yeniden yapılmasının ardından yapılan yolda kayma meydana gelmiş, asfaltta kırılmalar oluşmuştu. Bu durum ise özellikle gece saatlerinde kazalara davetiye çıkarıyor, sürücüler için büyük tehlike oluşturuyordu. Bu durum ise vatandaşların tepkilerine neden oldu.

 

Sorunu tekrar gazetemizde gündeme getirdik

Överler Mahallesi’nde yapılan köprünün üzerindeki yolda tekrar çökmeler ve büyük çatlaklar oluştu. Sorun ile ilgili tepkilerini gazetemiz aracılığıyla gündeme getiren mahalleliler, yolun durumundan endişe ettiklerini belirterek, bölgede tekrar onarma çalışmalarının başlamasını istediler. Talepler üzerine sorun ‘Yapılalı 5 ay oldu, tekrar çöktü’ başlıklı haber ile gazetemizde tekrar gündeme getirildi.

 

Büyükşehir, bölgeye tekrar müdahale etti

Sorun ile ilgili gazetemizde yer alan haber üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çökme yaşanan alanda inceleme yapıldı. Bunun üzerine bölgede tekrar çalışma başlatan ekipler tarafından çökme alanı kazıldı, yama çalışması ile sorun giderildi.

Tehlike oluşturan çöküntünün kazılarak alt zemininin sağlamlaştırılması üzerine vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Överler mahallesi çöken köprü haberler son dakika Şanlıurfa