Hac ibadeti yapılacak mı? Açıklama geldi

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri devam ederken, hac ibadetiyle ilgili kafalardaki belirsizliklere cevap geldi. Suudi Arabistan' tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl belirli sayıda ve kısıtlamaların uygulanacağı şekilde hac ibadeti gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını nedeniyle hac ibadetine kısıtlama getirilirken, bu yıl bir esnetilerek kısıtlamalar devam edecek. Suudi Arabistan yönetimi bu yıl ülkeye sınırlı sayıda ziyaretçi kabul edileceğini duyurdu. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, hem ülke içinden hem de ülke dışından sınırlı sayıda hacı adayı kabul edilecek. Yapılacak olan ibadetin koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirileceği belirtilirken, buna ilişkin genelge yayınlandı.
60 BİN KİŞİYLE SINIRLI OLACAK
Bu yıl yapılacak olan hac ibadeti 60 bin kişiyle sınırlı olacak. Hac ibadetini gerçekleştirecek olan bu 60 bin kişiden 45 bini yabancı ülkelerden 15 bini de Suudi Arabistan vatandaşı olanlara ayrılacak. Yine bunun yanında hacı adaylarının son 6 ay içinde herhangi bir hastalık sebebiyle hastanede tedavi görmemiş olması ve 18 ile 60 aralığında olması gerekiyor.