Halfeti'de seçimler iptal edildi!

TAKİP ET

Ak Parti'nin itiraz ettiği Halfeti'de, İl Seçim Kurulu daha önce reddettiği kararını bu sefer bozarak seçimlerin iptal olması yönünde karar verdi.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde DEM Partinin kazandığı Hilvan ilçesinde AK Parti tarafından yapılan itirazlar sonucunda seçim kurulunun kararı ile seçimler iptal edilip ileri bir tarihe ertelenmişti.

AK Parti’nin yaptığı itirazlar üzerine Halfeti’de de seçimler iptal edilerek 2 Haziran 2024 tarihine ertelendi.

Konuya ilişkin DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 31 Mart tarihinde Halfeti’de gerçekleştirilen ve DEM Partinin kazandığı seçimlerin iptal edilmesine yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,

"31 Mart’tan beridir bir irade mücadelesi yürütüyoruz. Elimizde büyük bir hazımsızlık var. Bir irade gaspı var. İradeyi tanımama, seçimi tanımama var. Kendi kontrolünde olan bir seçimi dahi sabote ettiler.

Maalesef bugün Halfeti İlçe Seçim Kurulunun AK Partinin yaptığı itirazda karara bağlarken incelemeksizin reddettiği itirazı bugün burada il Seçim Kurulu’nda maalesef ayarlanmış üç hakim tarafından Halfeti seçimleri de Hilvan seçimleri gibi iptal edildi.” dedi.

Halfeti’de DEM Partinin kazandığı ve AK Partinin itirazları üzerine seçimin iptal edilmesine yönelik Halfeti DEM Parti eş başkanı Mehmet Karayılan’ın yaptığı açıklamada ise, “Yerel seçimlerde halkımızın iradesini masa başında gasp edilmeye çalışılmıştır.

Seçim günü seçim tamamıyla mevcut Belediye Başkanı AK Partinin adayı Şeref Albayrak, dışarıdan yüzlerce insan kiralayıp bir çete örgütü gibi getirip kendisi de çete başlığını yaparak okullara girip halkın iradesini gasp etmeye çalışmıştır.

Yani kayyum zihniyeti fiilen de sandıklarda halkın iradesini gasp etmeye çalıştı. Aynı zamanda sandık görevlileri ve sandık başkanları darp ederek toplu oy kullanılmıştır.

Biz bunu derhal oradaki yetkilere bildirdik.” sözlerinde bulundu.

Halfeti’de seçimler iptal edildi!https://t.co/EF20z7EO74#demparti #seçim #itiraz #iptalkararı #açıklama #akparti #vatandaş #eşbaşkanları #sigara Bitlis @omerrocalan @DEMGenelMerkezi @DEMurfail pic.twitter.com/oKvdK6oMD0

— Urfa Değişim Gazetesi (@urfadegisim63) April 5, 2024

Ak Parti