Halfeti MYO'dan saklı cennete kültür gezisi

TAKİP ET

Harran Üniversitesi Halfeti Meslek Yüksekokulu tarafından kültür gezisi düzenlendi.

Halfeti Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hülya Eraslan ve Öğr. Gör. Mehmet Fatih Kayran eşliğinde düzenlenen kültür gezisi, Turizm ve Seyahat hizmetleri ve Aşçılık bölümleri öğrencileri ile tarihi ve kültürel değerleri tanıma, sahip olunan doğal mirasın farkındalığını sağlama amacıyla gerçekleştirildi.

2000 yılında sular altında kalan Halfeti ilçesinin eski yerleşiminde, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eşref ARIKAN aracılığıyla öğrencilerin tekne turuna katılımı sağlandı.



Tekne turu sırasında, bölgenin tarihi ve sahip olduğu değerleri tur rehberi tarafından öğrencilere aktarıldı. Saklı cenneti tanıyan öğrenciler, tur sonrasında yerel kültürün parçası olan sıra gecesi düzenlediler ve yöresel lezzetin efendisi, sıra gecelerinin vazgeçilmezi, çiğ köfte yapımını gerçekleştirdiler. Başarılı sunumlarıyla Aşçılık bölümü öğrencileri göz doldurdu.



Halfeti MYO akademisyenleri Öğr. Gör. Hülya Eraslan ve Öğr. Gör. Mehmet Fatih Kayran düzenlenen kültür gezisi sayesinde destinasyonun turizm potansiyeline sahip olduğunu göstermekten memnuniyet duyduklarını belirttiler ve katkılarından dolayı Halfeti MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hamza Erdoğdu ve Halfeti Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eşref Arıkan’a teşekkürlerini arz ettiler.