Halfeti'nin borcu pes dedirtti

TAKİP ET

Şanlıurfa Halfeti ilçesi Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Karayılan, belediyenin borcunu açıkladı.

Halfeti ilçe Belediye Eşbaşkanı Mehmet Karayılan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla belediyenin borcunu duyurdu. Karayılan’ın paylaşımında, Halfeti Belediyesi’nin 460.601.277,00 TL borcu olduğunu belirtti.

Karayılan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Zat gitti, borç kaldı! #460.601.277,00 TL”

Eski Başkan Şeref Albayrak sosyal medyada paylaşılan borca farklı farklı yanıtlar verdi. Albayrak gelir ile giderin birbirini karşıladığını borcun yönetilebilir olduğunu savundu. Ayrıca bir hesaba yaptığı yorumda “900 oy ile kazandınız sevinin şimdilik” dedi.

Eşbaşkan Karayılan’ın Zat gitti, borcu kaldı paylaşımına Albayrak’tan farklı yanıt: “Tüh ya PKK’ya nasıl para aktaracaksınız şimdi; çok üzücü sizin açınızdan…” dedi.

İşte Albayrak’ın paylaşımı:

“Ya siz ne kadar  çapsız  ne kadar  vizyonsuzsunuz ya  ; 2023 gerçekleşen bütçe 440 milyon yani gelir 440 milyon ; borç 460 milyon yani bir bütçe kadar borç var bu da yönetilebilir bir şey eğer bütçenin 3-5 katı borç olursa bu sürdürülemez ama siz belediyecilik nedir bilmezsiniz ; belediyeden anladığınız belediye araçlarıyla hendek çukur kazmak…

2019 yüzde 55 ile seçildim ; 900 oy ile kazandınız sevinin şimdilik…

2019’da yüzde 55 ile seçildim ben ; bizim yaptığımız işlere sizin hayalleriniz yetmez tek bir örnek vereyim…

1,8 milyon metrekare kilitli parke döşedik 49 mahalleye ; 800 milyon sadece bunun bedeli ediyor…

Sizinkiler çöp toplamak dışında bir iş yapmıyorlar yapamazlarda; beni uğraştırmayın yoksa hepinize verecek cevap çok bende…”

Halfeti ilçe Belediye Eşbaşkanı Mehmet Karayılan Şanlıurfa Şeref Albayrak