Halı sahalar yeniden açıkladı ancak…

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor İl Müdürlüklerine gönderdiği talimat ile gerekli tedbirlerin alınması şartıyla halı sahaların açılmasına yeşil ışık yaktı. Ancak bazı vatandaşlar sosyal medyada yaptığı yorumda, 'Halı sahaya giden hayatıyla oynar' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınan bu kararda, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlen önlemlerin alınmasını istedi. Bu karar ile Şanlıurfa’da da halı sahalar kullanıma açılacak.

 

Son haftalarda Urfa kent genelinde artış gösteren korona vakaları halı sahalara gidecek kişileri düşündürüyor. 1 Haziran tarihi ile başlayan normalleşme süreci ile açılan tesisler artan vaka sayıları göz önüne alınarak ikinci defa kapatılmıştı. Bu açılış spor alanları için ikinci açılış olma özelliği taşıyor. Belirli kurallar dahilinde açılsa da tehlike arz eden sahalar, kentte korona vakaları daha düşük sevilerde iken kapatılmıştı. Yeniden açılmasına bazı vatandaşlar sosyal medya üzerinden ‘’halı sahaya giden hayatıyla oynar’’ şeklinde yorum yaparak tepki gösterdi.

 

İşletme sahipleri açılmasından yana

Halı saha işletmecileri ise iki defa kapanan tesislerin yeniden açılmasına mutlu olan taraf. İşletmelerin kapalı olduğu dönemlerde zarar yaptıklarını ve önlemler alınarak hizmet vermek istediklerini ifade eden işletme sahipleri, alınan yeni karardan memnun olduklarını söylediler.