Halil Konakcı'dan olaylı Urfa paylaşımı

TAKİP ET

Kadın erkek eşitliğinin olmadığını ve kadınların namaz kılması, başlarını örtmesi için erkeklerin çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen ve daha sonra verdiği 'Sokaklar kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor' vaazıyla ülke gündemine bomba düşen İmam Halil Konakcı, Şanlıurfa'da yaptığı paylaşımla tekrar tepkileri üzerine topladı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Viranşehir Temsilciliği tarafından gençlere konferans vermesi için davet edilen imam Halil Konakçı, konferanstan sonrası  Şanlıurfa Bediüzzaman Mezarlığı’nda İbrahim Edhem Hocanın kabrini ziyaret etti.
İmam Halil Konakçı mezarlıkta paylaştığı fotoğraf ve o fotoğrafta bahsettiği İbrahim Edhem Hoca ile ilgili iddiaları tartışmalara yol açtı.

KONAKÇI: “TESETTÜR RİSALESİ YAZDIĞI İÇİN ASILDI”

İbrahim Edhem Hocanın tesettürlü ilgili yazdığı risaleden dolayı İstiklal Mahkemlerinde asıldığını söyleyen Halil Konakcı “Tesettürele alakalı risale yazdığı için yargılanan ve hapisten çıktıktan sonra İstiklal mahkemesi tarafından 24 yaşında idam edilen ama unutulan şehid İbrahim Edhem Hocanın Urfa’da ki kabri. O dönem bir çok alimleri ve talebeleri böyle zalimce şehid ettiler. “ dedi.

TAKİPÇİLER ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Halil Konakçı’nın mezarlıkta yaptığı paylaşımda bazı takipçiler adeta ateş püskürdü.Takipçiler “Yalan söylemeye de utanmıyorsun. Senle aynı Allaha secde ettiğimize inanamıyorum. Yazdığı risaleden affediliyor. Anadoluda milli mücadele karşıtı, şeyh sait taraftarı ve kürdistan hayaliyle gezip servet basarken asılıyor” yorumunda bulundu.

Konakcı Urfa