Haliliye Belediyesi, borçsuz devredilecek

TAKİP ET

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 5 yıllık çalışmalarını açıkladı. Belediyenin borçları ile ilgili de konuşan Demirkol, borçlu devraldığı belediyeyi, borçsuz olarak devredeceğini açıkladı. Demirkol, neden aday gösterilmediği ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, görev süresinin bitmesine günler kala gazetecilerle bir araya gelerek 5 yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıda hizmete giren tesislerin de açılışını yapan Demirkol, belediyenin borçları ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Haliliye Belediyesinin 5 yıllık çalışmalarını değerlendiren Başkan Demirkol, "Haliliye Belediyesi, oğlunu evlendirmek ya da kızını gelin etmek isteyen bir aile gibidir. Ya da Hac’a gitmek isteyen birisi gibi biz 2014 yılında başladığımız zaman bir metrekare arsamız yoktu. Keza yine bir metrekare yolumuz yoktu. Bir odamız dahi yoktu. Ve dolayısıyla sadece temizlik ve yol çalışmaları yaptık." dedi.



Demirkol, "Haliliye ilçesinde ne çalışma varsa hepsini gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye gayret ettik, çalıştık. Dürüst, adil, şeffaf, katılımcı bir anlayışla belediyeyi birlikte yöneteceğiz. Halkımızın da seçim öncesinde bize vermiş olduğu desteği, göstermiş olduğu güveni, 5 yıl boyunca sürdürdü. Ben de halkımıza teşekkür ediyorum. 5 yıl sonra emanetimizi  31 Mart gece saat 12'ye kadar bize emanet edilmiş görevi, ilk günkü aşkla, heyecanla halkımıza hizmet ve gayretimizle devam ettiriyoruz. Çalışırken hep adil olacağımızı ifade etmiştik. Ve bu adaletimiz tüm hizmetimize yansımıştır. Kırsal mahallelerimizde çok amaçlı kültürel işler yaptık ama o kırsal mahallemizde kimlerin yaşadığı hiç dikkate alınmadan sadece adalet ölçüsünde çalıştık, nüfusu baz aldık. Kırsal mahallemizde yol çalışmasında doğudan başlamışsak batıya doğru, kuzeyden başlamışsak güneye doğru atlamadan, seçmeden, ayırmadan hizmetler yaptık." diye konuştu.



 



'Borçlu aldığımız Belediyeyi, borçsuz devrediyoruz'

Seneler içerisinde bu rakamlarımız hep artarak devam etmiştir. Bunu nasıl başardık, biz arsa bulduk ve inşaat yapmaya başladık. 2014 yılından bugüne kadar bize gelen 344 milyonluk bir İller Bankası paramız var, 140 milyon ayrı bir gelirimiz var. toplamda 500 milyon 578 bin 560 TL gelirimiz var. Ödememiz ise 484 milyon TL. Bu ayın hesabını henüz kapatmadık. Şu kadarını söylemek gerekirse borçlu almış olduğumuz belediyeyi ekipmanlı iş makineli ve bu tesisleri yaparak ve en önemlisi borçsuz olarak devrediyoruz. Paramız var, o paramızı da bu ayki ödemelerimizi de yaptıktan sonra yine kasamızda paramız kalacaktır. Kısacası borçlu almış olduğumuz belediyemizi borçsuz olarak devrediyoruz." şeklinde konuştu.







Adaylıkla ilgili sessizliğini bozdu

31 Mart Yerel Seçimleri için AK Parti adaylık listesinde yer almayan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ilk kez sessizliğini bozdu, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda neden aday olarak gösterilmediğini açıkladı. Daha önce kırgın olduğunu hissettiren ancak konu ile ilgili, hiçbir açıklama yapmayan Başkan Demirkol, başka partilerden tekliflerin geldiğini ancak kabul etmediğini vurguladı.

'Hakkımızda dedikodular çıktı; hepsi iftiradır'

Dedikoduların aday olmasını engellediğini belirten Demirkol, "Aday olmamam sürpriz oldu. Anketler bizi gösteriyordu ama kısmet olmadı. Hakkımızda dedikodular çıktı, hepsi iftiradır. Aday gösterilmeyince bazı partilerden adaylık teklifi geldi, tek kelime ile ret ettim. Yani kabul etmedim." ifadelerini kullandı.







haliliye belediye başkanı fevzi demirkol haberler haliliye Şanlıurfa son dakika