Haliliye Değil Çile Belediyesi

TAKİP ET

Yaklaşık 2 aydır toz, toprak ve çöp birikintileriyle yaşamak zorunda bırakılan mahalle sakinleri yetkililere seslendi. Üvey evlat muamelesi gördüklerini söyleyen mahalleli bu sorunların bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirterek yetkilileri göreve çağırdılar.

Haliliye Belediyesi tarafından Yavuz Selim Mahallesinde yer alan Demir İzzet Caddesinde alt yapı ve yol çalışması başlatıldı. İlk zamanlarda çalışmaları olumlu karşılayan mahalle sakinleri geçen süre içerisinde çalışmanın uzamasının ardından olumlu tepkileri olumsuz tepkilere döndü. Tepkilerin her geçen gün arttığı mahallede tepkilerin haricinde çöp yığınları da artarken mahalleli toz ve toprakla yaşamaya isyan etti. 

En işlek yol ama işlevsiz Hale Geldi 
Bölgenin ve Mahallelinin en işlek yeri olan ve uzun süredir çalışmalardan dolayı kısmen kapalı olan yol Demir İzzet caddesi, Süleymaniye, Yavuz Selim ile Bağlarbaşı Mahallelerini bir birine bağlayan önemli nokta olarak görülüyor. Esnafların uzun süredir şikâyet ettiği konuyla ilgili yetkililerden çalışmanın bir an önce bitirilmesini istediler. Birçok mahalleyi birbirine bağlayan yolun çalışmadan dolayı işlevsiz hale geldiğini belirten esnaf yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Urfa Değişim Gazetesi Whatsapp ihbar hattına gönderilen ihbarda seslerinin duyurmak isteyen esnaf grubu ile aynı bölgede ikamet eden mahalleli de yaşanan durumdan tepkili. Haliliye Belediyesi tarafından üvey evlat muamelesi görüldüklerini ve adeta kaderlerine terk edildiklerini ifade eden mahalle sakinleri yeşil alanları, parkları, yüzme havuzlarını ve çocuk oyun alanlarını şimdilik istemediklerini en azından belediyeciliğin asli görevlerinin başında gelen yollarının bir an önce bitirilmesini istediler.