Haliliye tanıtım günlerinin yıldızı oldu!

TAKİP ET

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen ve 4 gün süren fuarın yıldızı Haliliye Belediyesi oldu. Tanıtım günlerinde Haliliye'nin tarihi ve turistik değerleri tanıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Haliliye standında yöresel lezzetler, geleneksel el sanatları, tespih, ahşap oymacılığı, bakır ve culha ürünleri yer aldı. Sanatçı İbrahim Tatlıses ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati standını ziyaret ederek beğenisini sundu.

Haliliye Belediyesi İstanbul’da düzenlenen Urfa Tanıtım Günlerinde yer aldı. Haliliye’nin standı fuarın gözdesi oldu. Halk oyunları ve mehter takımı gösterileri ile beğeni toplarken, Haliliye’nin tarihi ve turistik yönü misafirlere tanıtıldı.

Yenikapı Fuar Alanında  9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda Göbeklitepe ve Karahantepe’yi tanıtan Haliliye Belediyesi, ilçenin turistik ve tarihi  yönünü yansıtan ürünleri de İstanbul’a taşıdı. Haliliye Belediyesi bünyesindeki stantta Geleneksel El Sanatları sergilenirken, tespih, ahşap oymacılığı, bakır ve culha ürünleri büyük beğeni topladı.

Ziyaretçilerin ilgiyle karşıladığı Haliliye Belediyesi standında yöresel lezzetler de İstanbullularla buluşturuldu. Külünçe ve meyan şerbeti ikramıyla kentin lezzetleri ziyaretçilere sunulurken, ikramlar büyük beğeni topladı.

Haliliye Belediyesi renkli standıyla fuara damga vururken, halk oyunları ekibi ve mehter takımı ise ziyaretçileri gönüllerince eğlendirdi. Türkülerin yükseldiği fuar açılışında da yer alan mehter takımı ve halk oyunlarının yöresel oyunları renkli görüntülere sahne oldu.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 4 gün süren fuarda kentin lezzetlerini ve tarihi değerlerini tanıttı.

“URFA’DAN DA İYİ BİR EKİP OLARAK GELDİK”
Başkan Canpolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Yenikapı’da Şanlıurfalılar Derneği ile birlikte tanıtım günleri gerçekleştirdik. Biz de Şanlıurfa, Haliliye deyince akla gelen ilk Göbeklitepe. Göbeklitepe biliyorsunuz dünya tarihi değiştiren bir yapıt. Bu mahiyette bizde buraya Göbeklitepe stellerimizle birlikte geldik. Buradan, İstanbul’dan tüm bizi izleyen hemşerilerimizi Şanlıurfa’yı, Göbeklitepe’yi, Haliliye’yi görmeye davet ettik. Urfa’dan da iyi bir ekip olarak geldik, hem müzik ekibi  olsun hem halk oyunları ekibi olsun, hem de belediyemizin kültür ve sanatla ilgili öğrencilerimiz hep birlikte Urfa’mızı, Haliliye’mizi daha iyi tanıtmak için uğraş verdi. Bundan dolayı buraya gelen tüm kurum-kuruluşlarımıza, belediyelerimize, organizasyonda önemli görev alan değerli Şanlıurfalılar Dernek Başkanımız Adnan Şansal ve yönetimine ve Urfa’dan katılan değerli esnaf kardeşlerimize ve her zaman için bizim gönlümüzde olan değerli Urfalı kardeşlerime, İstanbul’da yaşayan Urfalı kardeşlerime sonsuz şükranlarımı arz ediyorum teşekkür ediyorum.”

TESPİH, AHŞAP OYMACILIĞI VE CULHA ÜRÜNLERİ BEĞENİ TOPLADI
İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım Günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Haliliye Belediyesi de, açtığı stantta ilçedeki tarihi ve turistik alanları misafirlere tanıttı, çeşitli ikramlarda bulundu. Stantta sergilenen Haliliye Belediyesi Geleneksel El Sanatları Merkezinde ortaya çıkarılan el sanatlarından olan tespih, ahşap oymacılığı, bakır ve culha ürünlerine ilgi büyüktü.

Tanıtım günlerine katılan İstanbullu ve İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalı vatandaşlar etkinlikten memnun olduklarını ve Şanlıurfa’nın tanıtılması açısından önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.
 

Haliliye Belediyesi İstanbul Yenikapı