Halilliye'de imar değişim planı

TAKİP ET

Haliliye Beldiyesi, geniş katılımlı bir lansman toplantısı düzenledi. Toplantıda ilçenin birçok mahallesinde ''Dönüşüyoruz'' isimli plan ile imar değişikliğine gidileceği belirtildi.



Haliliye Belediyesi yaptığı toplantı ile Süleymeniye, Devteyşti, Yavuz Selim, Ahmet Yesevi Mahallelerini kapsayacak olan “Dönüşüyoruz” isimli imar planı taslağı ile Haliliyede köklü dönüşüm başlıyor.

Devteyşti, Süleymaniye 1. Etap uygulama sahası sınırları içersinde yapılacak olan düzenlemeler ile birlikte mevcutta 3 katlı olan Ahmet Yesevi, Baglarbaşı, Yavus Selim mahallelerinde vatandaşların yaşam kalitesini arttıracak olan konut üretimine başlanılmasının startını verdi.



Haliliye Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Daha Kaliteli yaşam, Haliliyede köklü dönüşüm başlıyor” ismi ile yapılan toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Milletvekilleri Zeynep Gülender Açanal, Mehmet Ali Cevheri, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyupoğlu, Ticaret Bossası Başkanı Mehmet Kaya, birçok oda ve STK temsilcileri ile basın mensupları katıldılar.



Yapılan toplantıda açıklamada bulunan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekilleri ile beraber bu memlekete hizmet için seçildiklerini belirterek, “Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu kapsamda Devteyşti-Süleymaniye- Ahmet Yesevi-Yavuz Selim Mahallelerinin kentsel dönüşümü için çalışma başlattık. Bu projeyi diğer mahallelerde de yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bizler seçim döneminde söz verdiğimiz vaatleri bir bir yerine getiriyoruz. Bir tarafta kırsalda bir taraftan merkezde arkadaşlarımızla birlikte durmadan çalışıyoruz ” dedi.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, her bir mahalleyi ayrı ayrı ele aldıklarını belirterek, “Tapu sorunu olan yerlerin çözümü içim çalışma yapıyoruz. Bazen mahalle sakinlerinden otopark bulamıyoruz, yeşil alan yok, çocuk oyun alanı yok gibi şikâyetler alıyoruz. Bunun için böyle bir kentse dönüşüm projesi hepimizin arzusuydu. Bu çalışma Haliliye’de başlıyor. Ben Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat ve ekibini tebrik ediyorum” dedi. Şanlıurfa Milletvekilleri Gülender Açanal ile Mehmet Ali Cevheri de yaptıkları konuşmada, Başkan Canpolat’ı kentsel dönüşümden dolayı kutlayarak başarılarının devamını dilediler.