Halk, ekonomik refah istiyor

TAKİP ET

28 Mayıs Cumhurbaşkanlık seçiminde yeniden seçilen Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin Yüzyılında ülkenin kalkındırması için kolları sıvadı. Gazetemize konuşan vatandaşlar hükümetin ekonomiyi rahatlatacak projeler üzerinde yoğunlaşmasını gerektiğini söylediler.

Hem Meclisin çoğunluğunu hem de Cumhurbaşkanlığını kazanan AK Parti’nin yeni dönemde büyük atılımlar bekleyen vatandaşlar, cuma günü yapılacak kabine toplantısını bekleyecek. Yeni bakanların ekonominin düzelmesi için çözüm ve projeler üretmesi bekleniyor.

Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntılara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplumumuzun farklı kesimlerinde yaşanan refah kayıplarını telafi edecek adımları atmakta kararlıyız. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikamıza sıkı sıkıya bağlıyız. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde bundan taviz vermedik. Türk ekonomisinin yıllarca başını ağrıtan yüksek enflasyon meselesini tek haneli rakamlara indirerek halkımızı rahatlatan bizdik, yine biz olacağız." dedi.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlık seçiminde en fazla oy aldığı kentlerin başında gelen Şanlıurfa’da vatandaşlar önümüzdeki 5 yıl içerisinde ekonomi alanında yeni adımların atılması ve refah seviyesinin artırmaya yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

“EKONOMİYE ÖNCÜLÜK VERMELİ”

Gerçekleşen 28 Mayıs seçimlerinde oyunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana kullanan Erol Temizöz, bundan sonraki süreçte iktidarın ekonomi alanında büyük adımların atması ve halkın refah seviyesini yükseltmesi gerektiğini belirtti.

Erol Temizöz, “Evet Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Önemli olan şahısların değil, Türkiye’nin kazanmasıydı. Gerçekten Ak Parti döneminde büyük başarılar ve büyük kademeler atlatıldı. Sanayi ve savunmada adeta Türkiye Yüzyılını yaşıyoruz. Ona oy verenler kadar oy vermeyenlerde hizmet görecek. 5 yıl daha Erdoğan Türkiye’nin başında olacak. Özellikle ekonomide önemli adımlar bekliyoruz. Pandemi ve Rusya- Ukrayna savaşının etkileri her ne kadar Dünya’da etkili olsa da Türkiye’de etkisini az gösterdi. Ekonomide eğer ciddi adımlar atılırsa gerçekten Türkiye Yüzyılı olacak diye düşünüyorum. Tayyip Erdoğan’ın kazanması demek İslam’ın kazanmasın demek ondan dolayı İslam kazandı” dedi.

“ARTIK GÜZEL ŞEYLER OLSUN”

Ak Parti’yi kurulduğu günden bugüne desteklediğini belirten Muzaffer Demirtekin bundan sonra ki süreçte ekonomi alanında devrimlerin olması gerektiğini refah seviyesinin yükselmesi yeni iş olanakların oluşturulmasının vurgusunu yaptı.

Muzaffer Demirtekin, “Vatandaş daima güzel şeylerin olması taraftarı özellikle beklentimiz ekonominin daha iyi olması. Ekonomi düzelirse herkes refaha kavuşacak. Bir yol haritasının belirlenmesi lazım. Türkiye için hayırlısı neyse o olur diye umuyoruz” ifadelerini kullandı.

“YİNE EN İYİSİNİ YAPAR”

Ak Parti’nin iktidara geldiği günden beri daima halka yönelik projeler ürettiğini ifade eden Yakup Malgaz “Zaten Ak Parti 21 yıldır iktidarda yine en iyisini yapar diye düşünüyorum. Özellikle ekonomi

de ciddi adımların atılması lazım. Çünkü işsizlik ve zamlar gerçekten fazlasıyla vatandaşın canını sıkıyor. En iyisini Ekonominin başına getirilmesi lazım. Zamların ve enflasyon rakamların düşmesi gerekiyor. Refah seviyemizin yükselmesi gerekiyor” yorumunu yaptı.

“SANAYİ VE EKONOMİ ÜZERİNDE DURULMALI”

Diğer vatandaşlar gibi ekonomiye vurgu yapan Hasan Çiçek, önümüzdeki süreçte Ak Parti’nin üzerinde durması gereken konuların başında ekonominin olması gerektiğini ifade etti.

Hasan Çiçek, “Türkiye’yi bundan sonra güzel şeyler bekliyor. Verilen o kadar oy boşa verilmedi özellikle ekonomi alanında artık büyük adımların atılması refah seviyesinin yükseltilmesi zamların durulması gibi şeylerin olmasını istiyoruz. Zaten Ak Parti ekonomide sadece bazı sıkıntılar yaşadı diğer konularda ellerinden gelenin en iyisini fazlasıyla yaptığını düşünüyorum. Özellikle sanayide ihracatta büyük başarılar bekliyoruz. Küçük esnafların kazanması lazım. Halkın cebi biraz para görmesi lazım. Zaten gereken desteği bu halk kendisine verdi. Sayın Erdoğan’ın da gerekeni yapacağından şüphemizin olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlık seçimi Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin Yüzyılı