Halk otobüsüne binemeyince önünü kesti

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesine ait halk otobüsüne binmek isteyen bir vatandaş, araçların dolu gelmesi ve kendisini araca almaması üzerine otobüsün önüne geçerek ilerlemesini engelledi. Bunun üzerine otobüs şoförü kapıyı kapattı ve vatandaşı içeri alamayacağını söyledi.

Şanlıurfa merkezde akşam saatlerinde trafiğin yoğun olması nedeniyle halk otobüsleri de dolu oluyor. Devteşti istikametinde durakta bekleyen bir vatandaş 22/A hattına binmek için saatlerce beklediğini iddia etti. Durağa gelen otobüslerin kendisini almadığını söyleyen Yusuf Yolcu, araca binmek için aracın önünü kapatarak ilerlemesini engelledi.

 

Şoför kapıları açmadı

İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan karara göre koltuk sayısından fazla yolcu araca alamayacağını söyleyen otobüs şoförü dışarıda otobüsün önüne kapatan Yusuf Yolcu’ya kendisini bindiremeyeceğini söyleyerek kapıları kapattı.

 

Tüm otobüslerde kural uygulanmıyor iddiası

Araç içerisinde bulunan yolcular ise koltuk sayısı kadar yolcu alma kuralının tüm otobüslerde uygulanmadığını Kurban Bayramı’nda otobüslere binen yolcuların tıka basa doldurduğunu otobüs şoförüne söylediler. Ancak şoför kendisinin koltuk sayısından fazla yolcu almadığını ifade etti.

 

“3 saattir eve gitmeye çalışıyorum”

Otobüsün önünü kapatan Yusuf Yolcu ise “3 saat boyunca araç bekliyorum ve gelen bütün halk minibüsleri dolu olduğu için beni almıyorlar bende son olarak sesimi duyurmak ve eve gidebilmek için aracın önünü kesmek zorunda kaldım. Araç şoförü ayakta yolcu alamayacağını söyleyerek beni içeri almıyor” dedi.

 

Polis olay yerine gelince Yolcu’ya otobüse bindirdi

Otobüs şoförü araç içerisinde tartışmaların büyümesi ve yolda trafiğin yoğun olması üzerine olay yerine polisleri çağırdı. Olay yerine gelen ekipler her iki tarafı dinledikten sonra dışarıda bekleyen vatandaşı otobüse bindirdi ve yolcuları kuralları uyması noktasında uyardı.