'Hangi ilçeye bağlı olduğumuz belli değildi!'

TAKİP ET

Karakoyunlu Mahallesi Muhtarı Bozan Demir, birkaç ay öncesine kadar mahallesinin hangi ilçeye bağlı olduğunu kimsenin bilmediğini söyledi. Demir, hiçbir belediye başkanının uğramadığı mahallenin Eyyübiye ilçesine bağlı olduğunun anlaşılmasıyla hizmetin geldiğini vurguladı.

Kentsel dönüşüm kapsamında olan Eyyübiye ilçesine bağlı Karakoyunlu Mahallesi, yıllardır hizmet alamayan mahalleler arasında bulunuyor. 9 yıldır kentsel dönüşümün geleceğini beklenen mahallede bazı çalışmalar da başladı. Mahalle ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Karakoyunlu Mahallesi Muhtarı Bozan Demir, "Mahallemiz ortalama 6 bin civarında bir nüfusa sahip. Kentin merkezinde bulunan ve her tarafa kolaylıkla ulaşım sağlanan mahallemize şu ana kadar hiçbir hizmet gelmiyordu. Yıllardır beklediğimiz kentsel dönüşümün uygulamaya geçmesi mahallemiz için çok faydalı oldu." dedi.

 

'Şu ana kadar mahallemizin hangi ilçeye bağlı olduğu belirsizliğini koruyordu'

Şanlıurfa'nın Büyükşehir statüsünü aldıktan sonra mahallelerinin hangi ilçeye bağlı olduğunu bilmediklerini vurgulayan Muhtar Bozan Demir, "Şu ana kadar mahallemizin Eyyübiye ilçesi sınırları içerisinde olduğunu bilmiyorduk. Bunu önceki belediye başkanları da bilmiyordu. Çünkü mahallemiz Eyyübiye ile Haliliye ilçesi arasında kalan bir mahalledir. Karakoyun Deresi de dikkate alınınca mahallemizin Haliliye sınırları içerisinde olduğu sanılıyordu." diye konuştu.

 

'Eski belediye başkanımız mahallemize hiç uğramadı'

Eyyübiye Belediyesi eski başkanı Mehmet Ekinci'nin hiçbir şekilde mahallelerini ziyaret etmek için gelmediğini belirten Demir, "31 Mart seçimlerinde seçilerek muhtarlık görevime başladığımdan itibaren mahallemizin hangi sınırlar içinde olduğunu araştırdım. Mahallemizin Eyyübiye ilçesine bağlı olduğunu anlayınca durumu ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kuş'a ilettim. Başkan Mehmet Kuş, bu konuya önce şaşırdı, daha sonra artık kendisinin de bu mahallenin bir ferdi olduğunu iletti. Bu konu halledildikten sonra mahallemizin sorunlarını belediye başkanına ilettik." ifadelerini kullandı. 

 

'Mahallemizin birtakım eksiklikleri tamamlandı'

Artık mahalleye hizmetin geldiğini vurgulayan Mahalle Muhtarı Bozan Demir, "Belediye Başkanımız, bütün sokakların merdiven basamaklarını tadilat ve tamiratını yaptıktan sonra rengarenk boya yaptırdı. Daha önce bu merdivenler bozulmuştu diye burada yürüyemiyorduk. Bu merdivenlerin de bakımı yapıldıktan sonra artık kolaylıkla yürüyebiliyoruz. Mahallemizin hiç parkı yok. Buraya bir park yapma sözünü de aldık. Mahallemizin ortasından geçen Karakoyunlu caddemiz, kilitli parke taşlarıyla düzenlenmişti. Malum kilitli parke taşları trafiği büyük oranda etkiliyor. Bizler mahalleliler olarak buraya asfaltın yapılmasını talep ettik. Kilitli parke taşlarımız sökülerek yerine daha temiz olan asfalt dökümü gerçekleştirildi. Bazı bölgelerde yıpranmış olan kilitli parke taşlarımız da sökülerek yerine yenileri yapıldı. Şu anda mahallemiz çok güzel oldu. Vatandaşlarımız bu çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. İnşallah başkanımız mahallemizin çevre ve peyzaj çalış çalışmasını da yapacak." şeklinde konuştu. 

 

Mahallenin kentsel dönüşüm konusuna da değinen Bozan Demir, "Kentsel dönüşüm konusunda büyük mağduriyet yaşayan mahallemiz artık daha rahat. Yaklaşık 9 yıl süren bir mağduriyet sonrasında kentsel dönüşüm kapsamına alınan mahallemizde, şu anda mahalle sakinlerimiz kendi evlerinin tadilat ve bakımını daha rahat bir şekilde yapabilmekte. Şu anda Karakoyunlu, Hızmalı, Şehitlik mahalleleri olarak kentsel dönüşüm konusunda derin bir nefes aldık. Artık önümüzdeki dönemlerde gereken çalışmaları yapacağız." sözlerine yer verdi.

Murat Doğan / Urfa Değişim



mahalle muhtarı bozan demir karakoyunlu mahallesi eyyübiye ilçesi Şehitlik mahallesi Şanlıurfa haberler