Harekat, Urfa ekonomisini etkiledi mi?

TAKİP ET

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla Şanlıurfa'nın turizmdeki ekonomisi ile ilgili bilgi veren Turizm Acentesi İşletmecisi Ali Canbek, harekatın turizmi olumsuz olarak etkilemediğini belirtti. Canbek, otel rezervasyonlarında da herhangi bir iptalin söz konusu olmadığını vurguladı.

Son günlerde Suriye sınırında askeri hareketliliğin yaşanması ve önceki gün Barış Pınarı Harekatı'nın başlaması, Şanlıurfa'nın turizm hedefini olumsuz etkilemediği belirtildi. 2019 Göbeklitepe Yılı ile ekonomisini daha çok turizme yönelten Şanlıurfa'nın barış harekatından nasıl etkileneceği merak konusu olurken, bu konu ile ilgili Turizm Acentesi İşletmecisi Ali Canbek, gazetemize açıklamalarda bulundu. Canbek, turizm sezonunun başlamasıyla otellerde yoğunluğun yaşandığını ve harekat nedeniyle herhangi bir rezervasyonun iptal edilmediğini belirtti.

 

Harekatın turizme olumsuz etkisi olmadı

Barış Pınarı Harekatının turizme etkisinin nasıl olup olmadığı konusuna sorusuna açıklık getiren Turizm Acentesi İşletmecisi Ali Canbek, “Otel işletmecileri ile görüşme halindeyiz ve bizlere verilen bilgiler şu şekilde her hangi bir rezervasyon iptali söz konusu değil. Bu da demek oluyor ki insanların gözünde devletimizin sınır dışındaki operasyonlarını başarılı bir şekilde geçireceğine emin oldukları için turizme herhangi bir olumsuz etkisinin olmayacağını düşünüyorum ve bizlerde bunun kanaatindeyiz.

Zaten gelen turistlerin ve otellerin doluluk oranlarına baktığımız zaman ve rezervasyonların iptalinin söz konusu olmaması bizlerin bu sonucu kesin olarak çıkartmasına neden olmakta. Ümit ediyoruz ki, sınır ötesindeki barış harekatı operasyonunda, askerlerimizin burunları bile kanamadan iyi bir şekilde barış koridorunu oluşturup tekrar ülkemize dönmeleridir” ifadelerini kullandı.

 

Sonbahar dönemi 2. Turizm sezonu

“Bizim aslında yıl boyunca sezonu dolu olarak geçirmek planı içerisindeyiz” diyen Canbek sözlerini şöyle sürdürdü, “Tabi yaz sıcaklarından dolayı bazen doluluk oranı düşüyor. Ama şu anda son baharda doluluk oranımız gayet iyi turist sayımız artarak devam ediyor. Şanlıurfa’da bulunan oteller zaten ful dolu. Tabi bunun Göbeklitepe yılının etkisi çok büyük” dedi.

 

‘Güvenli bir koridor oluşuyor’

Turizm Acentesi İşletmecisi Ali Canbek, “Özellikle yabancı turistlerin ya da yerli turistlerin buradaki sınır ötesindeki aslında savaş demeyeceğimiz bir operasyon ile sadece orda bir güvenlik koridoru oluşmasını sağlıyor devletimiz. Yani bu operasyonu savaş olarak değil de bölgenin daha güvenli bir şekilde aktif hale gelmesi için turizmin daha da iyi bir şekilde lanse edilmesi için bu harekatın yapıldığını herkes bilsin. Dolayısıyla turizm burada güvenli bir şekilde dolu dolu gümbür gümbür geçiyor. Bu konuda bir sıkıntımız yok.

 

Hedef 3 milyon turist

Geçmiş aylardan itibaren bölgemizde ve memleketimize gelen turist sayısı 2 milyonun üzerine ulaştı. Hedefimiz bizler acenteciler ve turizmciler olarak 2 buçuk milyon ve hatta daha ötesini Şanlıurfa’da ağırlamayı planlıyoruz. Bunun içinde gerekli çalışmaları yapmaktayız. Yani ümidimiz İnşallah bu hedefimize Şanlıurfa’da bulunan tüm turizm işletmeleri ve tüm devlet erkanının aynı sıra halkımızın misafirperverliği ve şehrimizin tarihi ve mistik yapısıyla hep beraber ulaşırız” diyerek sözlerine son verdi.



Murat Doğan / Urfa Değişim

turizm acentesi İşletmecisi ali canbek barış pınarı harekatı otel rezervasyonları urfa ekonomisi