Harran'da darp ve toplu oy iddiasını Valilik yalanladı

TAKİP ET

Harran ilçesi, Minare Köyü'nde toplu oy kullanıldığı ve sandık kurulu üyelerinin darp edildiği iddialarına istinaden Urfa Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada, 'toplu oy kullanılmadığı ve sandık görevlilerinin darp edilmediği' ifade edildi.

Harran ilçesinde toplu şekilde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy kullanıldığı görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı bir açıklama yaptı.

Salıcı görüntülerin Minare köyünde çekildiğini söyleyerek, "Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kuruluna itiraz edilmiştir. Bu arada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürüne ulaşılamamaktadır. Zatıalileri toplantıdadır" dedi.

VALİLİK’TEN YALANLAMA GELDİ

Harran ilçesi, Minare Köyü’nde toplu oy kullanıldığı ve sandık kurulu üyelerinin darp edildiği iddialarına istinaden Urfa Valiliği’nden açıklama geldi. Açıklamada, “toplu oy kullanılmadığı ve sandık görevlilerinin darp edilmediği” ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine, Minare Köyü’ndeki 1113 sayılı seçim sandığına İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve siyasi parti temsilcileri ile gidilerek yapılan tahkikatta toplu oy kullanılmadığı ve sandık görevlilerinin darp edilmediği ekteki tutanakla tespit edilmiştir. Sosyal medyadan paylaşım yapan kişiler ile ilgili adli işlemler başlatılmıştır.”

Harran Minare Köyü Urfa Valiliği