Harran'ın tanıtıma ihtiyacı mı var?

TAKİP ET

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden ve Şanlıurfa'nın en zengin topraklarına sahip Harran İlçesinde önümüzdeki ay büyük bir müzik festivali düzenlenecek. Hizmetlerin yetersiz olduğu ilçede bütçenin sanatçılara harcanması tepkilere neden olduğu öğrenildi.

İlk tarımın yapıldığı yer olarak bilinen Harran’da ilçe merkezinde ve kırsalda yapılmayan yollar vatandaşların tepkisine neden oldu. Bütçe yetersizliği bahane edilerek yapılmayan hizmetlerin müzik festivali yapılarak harcanacak olması tepkilere neden oluyor.

Dünya çapında tanınan bir ilçenin hala tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu düşünen Harran Belediyesi 5 Kasım Cumartesi saat 19.00’da Sanat ve Müzik Festivali etkinliği düzenleyecek.

Yapılacak bu etkinliğe Türkiye’nin önemli ses sanatçılarından Mustafa Sandal, Soner Sarıkabadayı, Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş sahne alacak.

Yapılacak tanıtım etkinliğinde ne kadar paranın harcanacağı merak konusu olurken, kentte yaşanan işsizlik, istihdam için harcanması gerektiğini düşünen vatandaşların sayısı azımsamayacak kadar çok olduğu ileri sürüldü.

MÖ.7000 yılına ait bulgular veren tarihi Harran şehri, üç semavi dinin de kabul ettiği Hz. İbrahim'in ata yurdu olan Harran’da böyle etkinliklerin yapılması Şanlıurfa’da bir çok İslam alimi tarafından da hoş karşılanmadığı ileri sürüldü.

Damla İnsani Yardım Vakfı Başkanı Mehmet Emin Kutluay, kent genelinde düzenlenen festivallerin doğru olmadığını ve buna karşın olarak her hafta Şanlıurfa’ya bir ilahi sanatçısı getirip kenttin değerlerini unutulmaması için çaba harcayacağını duyurdu.

Öte yandan Harran’da 5 Kasım Cumartesi yapılacak olan Sanat ve Müzik Festivali için yüksek miktarda para ödeneği ayrıldığı iddiaya edildi.

Harran Belediyesi’nin bu maliyeti karşılayabileceği bütçeye sahip olup olmaması vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Harran Belediyesi harran