Harran Üniversitesi'nde seçim yapılmadığı iddiası

TAKİP ET

Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Harran Üniversitesi'nde Öğrenci Konsey Kurulu Başkanı Barış Yaşar'ın seçim yapılmadan atandığını iddia etti. Barış Yaşar ise YÖK tarafından iletilen bildiride seçim tarihinin ertelendiğini, bu nedenle görevine devam ettiğini açıkladı.

İki yılda bir üniversitelerde yapılan Öğrenci Konsey Kurulu seçimlerinin Harran Üniversitesi'nde yapılmadığını ve başkanın seçimle değil, atama ile görevlendirildiğini iddia eden Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'a Öğrenci Konseyi Başkanı Barış Yaşar cevap verdi. Yaşar, söz konusu seçimler ile ilgili YÖK tarafından iletilen bildiride seçimlerin belirli bir süreyle ertelendiğini ve bu nedenle mevcut başkan olarak kendisinin göreve devam ettiğini söyledi.

Karaduman: Başkan ve üyeler atama yoluyla belirlendi

Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman söz konusu seçim ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması üzerine Meclise soru önergesi verdi. Milletvekili Karaduman, "26.11.2018 tarihinde Harran Üniversitesi'nde Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu ilan edilmiştir. Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyleri Yönetmeliği'nin 19. Maddesine göre öğrenci temsilcilerinden oluşan Öğrenci Konseyleri Genel Kurulu üyelerinin seçimle belirlenmesi gerekmekteyken Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri herhangi bir seçim yapılmadan atama yoluyla belirlenmiştir." dedi.



Milletvekili Karaduman, konu ile ilgili Meclise verdiği önergede şu soruları sordu:

2018-2019 eğitim öğretim yılında yönetmeliğe ve öğrencilerin taleplerinin hilafına olarak Harran Üniversitesi Rektörlüğünde Öğrenci Konseyi Genel Kurulu neden atama yoluyla belirlenmiştir?

Öğrenci Konseyi Kuruluna iki dönemdir başkan olarak atanan şahsın, ilk ataması yapıldığında öğrencilikle ilişiğinin bulunmadığı, atama yapıldıktan sonraki bir tarihte yüksek lisans öğrencisi olarak kabul edildiği iddiası doğru mudur?

Öğrencilere yapılan şifahi açıklamada, Yükseköğretim Kurulu'nun önümüzdeki dönemde yönetmelik değiştireceği için 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere konsey başkanlığına eski başkanların atanması için üniversitelere yazı gönderdiği ifade edilmiştir. Söz konusu bilgi doğru mudur?

Yapılan atamayla ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yazılı bilgilendirme yapılmış mıdır?

Yaşar: Asılsız dedikodularla hedef haline geliyoruz

Harran Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Barış Yaşar ise konu ile ilgili bir açıklama yaparak söz konusu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını, iftira atmak isteyenlerin sözüne itibar edildiğini belirtti.

Barış Yaşar, "Milleti temsil etme vazifesini hakkıyla yerine getirmek, Konya halkı için ve memleketimiz için güzel hizmetler yapmak yerine, gönüllü olarak hiçbir maddi karşılık almadan yapmış olduğum Öğrenci Konsey Başkanlığı görevimden dolayı beni aslı astarı olmayan dedikodular ile hedef alarak durumu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ı hem Öğrenci Konsey Başkanlığımızı hem de Meclisi meşgul ettiği için şahsım olarak kendisini kınıyorum." diye konuştu.



"Seçim oluncaya kadar görevime devam ediyorum"

2014 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden aday oldum. O dönemde İlahiyattan pek çok aday vardı. Sandıklar kuruldu, gizli oy açık tasnif şeklinde seçim yapıldı. 2014 -2016 Eğitim Öğretim döneminde Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi temsilcisi olarak seçildim. O yıl yapılan Konsey seçimlerinde salt çoğunluk sağlanamadı ve herhangi bir Konsey Başkanı seçilemedi. İlahiyat Fakültesi öğrenci temsilcisi olarak yaptığımız büyük çalışmalarla hep gündemde kaldık ve bu bazı kesimleri oldukça rahatsız etti. Hatta adaylık sürecimde Saadet Partililer ve FETÖ’cüler tarafından adaylıktan çekilmem istendi fakat asla çekilmedik ve arkadaşlarım ile seçimi kazandık. 2016 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun oldum. Aynı yıl Harran Üniversitesi'nde Din Sosyolojinden Tezli Yüksek Lisansa başladım ve o yıl yapılan seçimde Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden aday oldum. Oradan temsilci olarak seçildikten sonra Öğrenci Konsey Başkanlığına aday oldum. 2016 yılında Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonunda Rektör Yardımcısı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanının gözetiminde yapılan seçimde Konsey Başkanlığına iki aday çıktı. Sandık kuruldu, gizli oy açık tasnif şeklinde seçim gerçekleşti. 23 Fakültenin oyunu alarak 2016 -2018 eğitim öğretim dönemi Harran Üniversitesi Konsey Başkanlığına seçildim. Bu yıl yapılması gereken Konsey Seçimi YÖK tarafından bütün Üniversitelere gönderilen yazı ile yapılacak yönetmenlik değişikliği sebebi ile ileriki bir tarihe kadar seçimler yapılmayacak denildi. Konsey Başkanlığı Yönetmenliği gereği seçim oluncaya kadar görevime devam ediyorum." ifadelerini kullandı.