Harran Üniversitesi'nin içler acısı durumu

TAKİP ET

Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik, Harran Üniversitesi'nin 68. sırada bulunduğunu ve bu durumun oldukça üzücü olduğunu belirtti. Rektör Çelik, üniversitenin diğer sorunlarını da gazetecilere açıkladı.

Gazetecilerle bir araya gelerek Harran Üniversitesi ile ilgili sorunları aktaran Rektör Mehmet Sabri Çelik, üniversitenin Türkiye'de bulunduğu sıralamanın memnun etmediğini belirtti. Harran Üniversitesi'nin 68. sırada yer aldığının altını çizen Çelik, "Üniversitemizin bu sıralamada yer alması kabul edilemez bir durumdur. Bu üniversiteye her gelen tekmeyi atmış, bir yerlere sürüklemiş. Bu durum beni çok üzdü. Yani bu oran tahminimden çok geri planda. Belirlenen çalışma stratejileri ile 2022 yılına kadar Türkiye genelinde Harran Üniversitesi'ni ilk 20’ye koymanın gayretini sergileyeceğiz." dedi.



'Üniversitenin iletişimi kopuk hale gelmiş'

Şu ana kadar yapılan çalışmaların medyaya aktarılmadığını ve kopuk bir ilişkinin yaşandığını kaydeden Rektör Çelik, “Üniversitenin Kadrolu Öğretim Üyesi 90-100 civarındadır. Bunlar benim geldiğim günden itibaren olan verilerdir. Yani 3 buçuk aydır yaptığımız şeyler, potansiyeli olan öğretim üyesi sayısı 29'dur ama yıl sonuna kadar ilave edilecektir. Yani toplamda 172 tane öğretim üyesi var. Geldiğim günden beri dikkatimi çeken büyük problemlerden bir tanesi de üniversitemizin basın mensuplarına yapılan çalışmaların tanıtımının yapılmamasıdır. Bir tanıtım ofisi kurarak basınla olan kopukluğu ortadan kaldırmak için bir çalışma başlatıyoruz. 40 kişilik ekiple tanıtım faaliyetlerine başladık. Basın, halkla ilişkiler ile radyo ve televizyonculuk ofisi oluşturduk. Bu ofisi aktif hale getireceğiz. Başka sürprizlerimiz de olacak.” diye konuştu.



 



'25 personel eski görevlerine döndü'

İş barışı çerçevesinde daha önce yerleri değiştirilen 25 personelin görevlerini önceki yerlerinde devamını sağladıklarının altını çizen Mehmet Sabri Çelik, “Rektör yardımcılarımızın yanı sıra diğer bazı yöneticilerimiz vardı. Bunların yanı sıra bazı personellerimizi eski yerlerine geri aldık. Tabi bunlar farklı bir şekilde basına da yansıdı. Oysaki basına farklı bir şekilde yansıyanın aksine toplamına bakıldığı zaman 2 tane il şube müdürü, 2 tane genel sekreter ve 4 tane sözleşmeli personel eski görevlerine dönmüş oldu. Yani aslında hiçbir şey yok ortada ama bunlar size gerçeği gösteren bir bilgidir.” şeklinde konuştu.

Üniversite olarak çok güzel bir alanda eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini fakat bu alanda belirli bir saatten sora herhangi bir hayat belirtisinin olmadığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Sabri Çelik, davet edilen öğretim üyelerinin sosyal tesis yokluğundan yakındıklarını söyledi.



'Üniversite hayalet kente dönüyor'

Belli saatten sonra kampüsün oldukça cansız bir duruma geldiğini söyleyen Rektör Çelik, “Bizim üniversitemizin en büyük problemi Osmanbey Kampüsünde yaşam alanlarının olmaması. Şuanda görüldüğü gibi burada mahalleler var ama saat 17.00'dan sonra yaşama dair hiçbir şey yok. Ben de burada lojmanda kalıyorum. Fakat saat 17.00’dan sonra hiçbir şeylerle karşılaşmanız mümkün değil. Neredeyse ıssız bir yerde hayalet şehirdeymişsiniz gibi bir durum çıkıyor ortaya. Çok muazzam bir kampüsümüz var, hatta dünyanın en güzel yeri diyebileceğimiz bir alana sahibiz. Ama burası belli bir zamandan sonra oldukça ıssız bir bölgeye dönüşüyor. Burada sadece 2 kız yurdu bulunuyor. Lojman eksikliği de fazladır. İlk etapta bu alanda lojman sayısını arttırmaya çalışacağız. Bunun yanı sıra öğretim üyelerine hitap edebilecek sosyal tesisleri ile Osmanbey Kampüsünü bir şehir statüsüne çıkartmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

harran Üniversitesi kaçıncı sırada? harran Üniversitesi rektörü mehmet sabri Çelik halkın üniversiteyi sahiplenmediğini belirtti