Hasar gören cezaevindeki mahkumlarla ilgili açıklama

TAKİP ET

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, 'Lütfen dedikodulara itibar etmeyin. Hiçbir mahkûmumuzun burnu dahi kanamamıştır. Kesinlikle koğuşlarımızda herhangi bir problem yoktur' dedi.

Adıyaman Cezaevinde hasarın meydana gelmesi nedeniyle mahkum yakınları telaşa kapılarak cezaevi önünde toplandılar. Şanlıurfa cezaevine nakli başlayan tutuklular hakkında açıklama yapan Başsavcı Bozan Çevik, tahliye edilen E Tipi Kapalı Cezaevi önündeki mahkûm yakınlarına durum ile ilgili bilgi verdi. Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan 814 kişinin deprem nedeniyle başka cezaevlerine nakledilmesiyle ilgili mahkûm yakınlarını rahatlatan açıklama geldi. Mahkûmlar Gaziantep İslâhiye ilçesi, Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi ve Şanlıurfa merkezde bulunan cezaevlerine naklediliyor.

 

‘Dedikodulara itibar etmeyin’

Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik yaptığı açıklamada dedikodulara itibar edilmemesi uyarısında bulunarak mahkûmların hiçbirinin burnunun dahi kanamadığını vurguladı. Başsavcı Çevik “Bizde devlet olarak önlemimizi alalım, tadilatımızı yapalım, kimsenin burnu kanamasın diye önlem amaçlı en yakın cezaevlerine naklediyoruz. Tüm mahkûmlar gittikleri cezaevine varır varmaz sizi arayacaklar. Bakanlığımızın resmi Twitter adresinde de bu konuda açıklama yapıldı. Herkese birer defa ailesini arayıp durumu hakkında bilgilendirmek için telefon hakkı tanınmıştır" dedi.

 

‘Mahkumlar tadilat sorası tekrar Adıyaman’a Getirilecek’

Bakanlık mühendislerinin cezaevinde incelemede bulunduğunu kaydeden Çevik, “Şu anda Bakanlığın mühendisleri de burada. En kısa sürede, inşallah 15-20 gün içerisinde tadilat yapı bu arkadaşları geri buraya getireceğiz. Biz mahkûmlarımızın çoğunun Adıyamanlı olduğunu, ekonomik imkânlarının olmadığının ziyaretin başka illerde zor olduğunun farkındayız. Mahkûmlarımız Gaziantep İslâhiye ilçesi, Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi ve Şanlıurfa merkeze naklediliyor” ifadelerini kullandı.

 

hasar gören cezaevindeki mahkumlarla ilgili açıklama ‘dedikodulara itibar etmeyin’ ‘mahkumlar tadilat sorası tekrar adıyaman’a getirilecek’ adıyaman cezaevinde hasarın meydana gelmesi