Haşere, sineklik satışlarını artırdı

TAKİP ET

Bu yıl daha fazla yağış alan Şanlıurfa'da haşere ve sivrisinek sayısı artarken, farklı böcek türleri de oldukça yoğun hale geldi. Bu nedenle pimapen esnaflarında da sineklik satışı arttı.

Kurak bir iklime sahip olan Şanlıurfa'da önceki yıllara oranla bu yıl daha fazla yağış düştü. Bu durum da farklı böcek türü sayısının artmasına neden oldu. Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan böcek türleri vatandaşları rahatsız ederken, belediyeler ise ilaçlamayı yeterince yapmadıkları gerekçesiyle tepkilerin hedefi oldu.



Şanlıurfa'yı istila ettiler

haşere ve sivrisineklerden dert yanan vatandaşlar, evden çıkamaz hale geldi. Öyle ki sivrisinekten yakınan Şanlıurfalılar, bu kez farklı böcek ve sinek çeşitleri ile karşılaştı. Yağışlı bir mevsimin ardından sıcaklıkların başlamasıyla farklı böcek türleri Şanlıurfa'yı adeta istila etti.

İlaçlama ile çözülemeyen sivrisinek sorunu vatandaşları sineklik almaya yöneltti. Haşere ve sivrisineklere karşı belediyelerden umudunu kesen vatandaşlar, pencerelerine sineklik takmak için pimapencilerin yolunu tuttu. Bu durum ise pimapen ve hırdavatçı satışlarını canlandırarak esnafları da memnun etti. 

Murat Doğan / Urfa Değişim 

haşere ve sivrisinekler Şanlıurfa haberler son dakika sinek çeşitleri